Dr Panić: Vlast krivotvori dokumentaciju o epidemiji

Objavljeno: 14.08.2020, 12:58h

Predsjednik Sindikata lekara i farmaceuta Srbije dr Rade Panić rekao je danas da vlast zna da mora da uništi dokumentaciju, jer jedino tako može da pokrije sve propuste koji su učinjeni tokom epidemije koronavirusa u Srbiji.

Panić je za portal Direktno.rs rekao da ima provjerene podatke da se u Kliničko-bolničkom centru “Dr Dragiša Mišović” ne potpisuju otpusne liste.

“To je dokaz da je vlast spremna da krivotvori dokumenta i da ih uništi, jer se onda gubi mogućnost tužbi. I ne samo u ovom centru, već tu praksu polako preuzimaju i drugi. Ako dokument nije validan i ne priznaje ga sud, djela i nema”, objasnio je dr Panić.

On tvrdi da vlast vrši veliki pritisak na zaposlene u zdravstvu, ali da tragovi ostaju i jednoga dana kada se sve bude ispitivalo doći će se do istine i o broju zaraženih i preminulih.

“Sporan je tender koji je raspisala Vlada Srbije, a kojim je posao da se napravi nov sistem za podatke dat bratu člana Kriznog štaba dr Darije Kisić Tepavčević, jer program već postoji i zove se IZIS i samo je trebalo dodati stavku za Kovid -19. Ono što je možda korak napred u smanjenju manipuacija sa brojevima zaraženih i preminulih je da je počeo da radi program ‘Sofija’ koji bi trebalo da sredi te podatke, odnosno odvoji rezultate PCR testova od brzih testova i retestova i smanji mogućnost manipulacija”, rekao je doktor, prenosi Beta.

Panić je naveo da je do sada preminulo 30 ljekara i stomatologa od kojih je 25 direktno povezano sa Kovidom-19 samo zato što nisu imali adekvatnu opremu i zaštitu.

“Oni su bukvalno bačeni u epicentar epidemije”, rekao je dr Panić za Direktno.rs.

BIRN je krajem juna objavio da je brooj umrlih i zaraženih od korone u Srbiji višestruko veći od zvanično saopštenog

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply