Јoanikije: Vlast dirnula u očni živac pravoslavnom narodu

Objavljeno: 14.08.2020, 11:38h

Nastavićemo ovu našu borbu, kako god bude u danima koji dolaze, da čuvamo naše svetinje, jer one su Bogu posvećene i ne smijemo dozvoliti da se njihova namjena mijenja

Episkop budimljansko-nikšićki Јoanikije kaže da je vlast u Crnoj Gori dirnula u očni živac pravoslavnom narodu koji je stvarao ovu državu.

On je rekao da se kao Crkva Božja moramo sabirati oko naših svetinja i štititi ih.

“Ako se budemo sabirali oko naših svetinja i štitili ih, kao što štitimo svoj obraz i čast, još više treba da štitimo svoju vjeru, jer je vjera izvor obraza i časti, tamo gdje se sabira Crkva Božja ona će opstati: Ni vrata pakla, kao što govori Gospod Isus Hristos, neće je nadvladati”, rekao je Јoanikije tokom besjede u hramu Svetog Nikolaja Mirlikijskog u Vojnom Selu kod Plava.

On je rekao da treba nastaviti borbu za odbranu svetinja.

“Naša vjera se poistovjećuje sa hramom, sa Crkvom zato što se Svete tajne Hristove vrše u hramu, što se sabira Crkva Božja u njemu. To je onda jedno, mi smo jedno sa hramom. Zato ćemo nastaviti ovu našu borbu, kako god bude u danima koji dolaze, da čuvamo naše svetinje, jer one su Bogu posvećene i ne smijemo dozvoliti da se njihova namjena mijenja”,  poručio je Јoanikije.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply