Afera ‘Ramada’ dokumentovana knjigom

Objavljeno: 11.08.2020, 13:54h

Četiri godine od nastanka slučaja ‘Ramada’ i sudskih postupaka koji su okončani sa čtiri osuđujuće presude, ova afera je dobile i svoj publicistički epilog.

Danas je ispred FGH (Fondacije za građansku hrabrost) bivši poslanik Mladen Bojanić prezentovao knjigu ‘Riječi, djela i poruke, slučaj Ramada’, u kojoj je detaljno dokumentovan slučaj, na kome se, kako je kazao Bojanić, može vidjeti odnos institucija prema korupciji i zloupotrebama službenog položaja.

Zoran Radulović, novinar nedjeljnika Monitor i priređivač ovog izdanja  je kazao da je ovo prvi slučaj korupcije koji je, u njegovih 25 godina novinarskog rada, skroz zaokružen.

“Ni nakon sudskih presuda, niko nije disciplinski odgovarao, iako je to bilo obećavano iz Vlade, rekao je Bojanić.

Knjiga je dostupna i u online izdanju.

Slučaj ‘Ramada’ je dospio u javnost zahvaljujući Patriciji Pobrić, u to vrijeme menadžerki u hotelu ‘Ramada’. Ona je zbog toga izgubila posao, a Agencija za sprječavanje korupcije joj nije pružila zaštitu kao ‘zviždačici’ koju je tražila.

Pobrić je za slučaj ‘Ramada’ direktno optuživala lidera Socijaldemokrata i aktuelnog predsjednika Skupštine Crne Gore Ivana Brajovića.

PCNEN

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply