Ljudski um i pet frekvencija

Objavljeno: 05.08.2020, 08:51h

Alfa ( 9 – 13 Hz ) Alfa talasi su zaduženi za stanje duboke relaksacije. Oni se aktiviraju u trenutcima molitve i meditacije. U ovom stanju se nalazimo kada smo između budnog stanja i stanja sna. U Alfa stanju mozak prima informacije i reprogramira podsvijest. Zato nije dobro izlagati se negativnim mislima. Beta ( 14 – 30 Hz ) Ovi talasi imaju najnižu amplitudu i omogućavaju kritično, logično razmišljanje. Mozak provodi najviše vremena u ovom stanju. Beta talasi omogućavaju brže snalaženje i izvršavanje svakodnevnih, rutinskih obaveza. Gama ( 30 – 100 Hz ) Ovo stanje omogućava da se nove informacije kao što su brojevi, spakuju u pravu hemisferu našeg mozga, gdje ćemo im moći ponovo pristupiti kada nam te informacije budu potrebne. U ovom stanju možemo rješavati matematičke zadatke. Delta ( 0 – 4 Hz ) Ovo stanje je stanje dubokog iscjeljujućeg sna. Umu je najlakše da pristupi ovoj talasnoj dužini noću između 22 h i 2 h, dakle oko ponoći i to isključivo ako je u stanju sna. Djeci je mnogo lakše da pristupe ovom stanju. Tetha ( 4 – 8 Hz ) Mozak u ovom stanju se nalazi tokom sna. Tetha talasi su zaduženi za našu sposobnost da se povežemo s intuicijom i kreativnošću. Ovo stanje nam omogućava da doživimo duboke emocije. U budnom stanju svih pet stanja je aktivno, ali jedan je uvijek dominantan i on određuje kako ćemo biti raspoloženi i kako ćemo razmišljati. Naša sposobnost da mijenjamo frekvenciju odnosno stanje svijesti omogućava nam da primamo informacije iz Svemira. Zato je potrebno da imamo otvoren um kako bismo se povezali s kosmičkom inteligencijom. Mi smo kosmički i eterički prijemnici i predajnici multidimenzionalne informacije. Zato je vrlo bitno na kojoj frekvenciji vibriramo. To je naša Sloboda izbora. (Izvor: atma.hr)

Alfa ( 9 – 13 Hz )

Alfa talasi su zaduženi za stanje duboke relaksacije. Oni se aktiviraju u trenutcima molitve i meditacije.

U ovom stanju se nalazimo kada smo između budnog stanja i stanja sna. U Alfa stanju mozak prima informacije i reprogramira podsvijest. Zato nije dobro izlagati se negativnim mislima.

Beta ( 14 – 30 Hz )

Ovi talasi imaju najnižu amplitudu i omogućavaju kritično, logično razmišljanje. Mozak provodi najviše vremena u ovom stanju.

Beta talasi omogućavaju brže snalaženje i izvršavanje svakodnevnih, rutinskih obaveza.

Gama ( 30 – 100 Hz )

Ovo stanje omogućava da se nove informacije kao što su brojevi, spakuju u pravu hemisferu našeg mozga, gdje ćemo im moći ponovo pristupiti kada nam te informacije budu potrebne.

U ovom stanju možemo rješavati matematičke zadatke.

Delta ( 0 – 4 Hz )

Ovo stanje je stanje dubokog iscjeljujućeg sna. Umu je najlakše da pristupi ovoj talasnoj dužini noću između 22 h i 2 h, dakle oko ponoći i to isključivo ako je u stanju sna.

Djeci je mnogo lakše da pristupe ovom stanju.

Tetha ( 4 – 8 Hz )

Mozak u ovom stanju se nalazi tokom sna. Tetha talasi su zaduženi za našu sposobnost da se povežemo s intuicijom i kreativnošću. Ovo stanje nam omogućava da doživimo duboke emocije.

U budnom stanju svih pet stanja je aktivno, ali jedan je uvijek dominantan i on određuje kako ćemo biti raspoloženi i kako ćemo razmišljati.

Naša sposobnost da mijenjamo frekvenciju odnosno stanje svijesti omogućava nam da primamo informacije iz Svemira.

Zato je potrebno da imamo otvoren um kako bismo se povezali s kosmičkom inteligencijom. Mi smo kosmički i eterički prijemnici i predajnici multidimenzionalne informacije.

Zato je vrlo bitno na kojoj frekvenciji vibriramo. To je naša Sloboda izbora. (Izvor: atma.hr)

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply