Media centar će pratiti rad medija tokom predizborne kampanje

Objavljeno: 04.08.2020, 13:08h

Media centar, nevladina orgaizacija iz Podgorice, je saopštio da od danas počinje da realizuje projekat “Izbori 2020-monitoring najvećih javnih i privatnih emitera sa nacionalnom frekvencijom”.

“Cilj projekat je poboljšanje evidencije o poštovanju profesionalnih standarda javnih i privatnih emitera sa nacionalnom frekvencijom tokom predizborne kampanje u Crnoj Gori u 2020. godini. Projekat podrazumijeva praćenje centralnih informativnih emisija i drugih sadržaja iz opsega informativnog programa kod dva najveća javna emitera TVCG i TV Nikšić, kao i kod komercijalnih televizijskih stanica sa nacionalnom frekvencijom: TV Vijesti, Prva TV i Nova M”, objašnjeno je u saopštenju.

Media centar će na osnovu uočenih profesionalnih propusta podnositi prigovore Komisiji RTCG za predstavke i prigovore slušalaca i gledalaca, kao i Agenciji za elektronske medije (AEM). Ti prigovori će biti objavljivani na FB stranici Media centra.

Media centar je pozvano zainteresovane političke subjekte da koriste njegove prigovore i “sami ih upute u skladu sa odgovarajućom formom nadležnim organima u javnim i komerijalnim emiterima kako bi bili razmatrani po hitnom postupku u roku od 48h, kada je u pitanju RTCG, i 24h, kada su u pitanju komercijalni emiteri”.

Media centar realizuje ovaj projekat uz podršku MANS-a (Mreža za afirmaciju nevladinog sektora) u okviru Projekta podrške civilnom društvu u Crnoj Gori 2018-2020.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply