CBCG: Bivša viceguvernerka izgubila spor; Dr Radović: Presuda nije utemeljena na činjenicama i dokazima

Objavljeno: 04.08.2020, 17:41h

Dr Irena Radović, bivša viceguvernerka Centralne banke Crne Gore, izgubila je spor koji je vodila protiv Centralne banke i guvernera Radoja Žugića za mobing i diskriminatorsko ponašanje.

“Sud je donio presudu kojom se tužbeni zahtjev odbija u cjelini kao neosnovan, a tužilja se obavezuje da tuženima isplati troškove postupka. Na ovakvu odluku tužilja ima pravo žalbe”, saopšteno je iz Centralne banke Crne Gore.

Radović je, u izjavi za medije, kazala da presuda potpredsjednika Osnovnog suda u Podgorici, sudije Mladena Grdinića, “nije utemeljena na činjenicama i dokazima, pa samim tim nije ni pravedna”.

“Osim toga, ovakva presuda je još jedan dokaz nedodirljivosti moćnih pojedinaca u sistemu i spremnosti da se po svaku cijenu zaštiti guverner CBCG.

Crnogorska javnost je već imala priliku da se uvjeri kako to izgleda kada mi je, posredstvom pravnog stava predsjednice Vrhovnog suda, Vesne Medenice, uskraćeno Ustavom zagarantovano pravo na sudsku zaštitu pred redovnim sudovima u Crnoj Gori. Samo zato što prethodne višestruke presude u moju korist nijesu bile po volji guvernera CBCG.

Dokazi koji su priloženi u ovom postupku nedvosmisleno ukazuju da je moja tužba osnovana, što ću dokazati na višim sudskim instancama ili u Strazburu”.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply