Vulinu “Crna plaketa nepoželjnog poslodavca”

Objavljeno: 03.08.2020, 14:11h

Spisak razloga za dodelu ‘Crne plakete nepoželjnog poslodavca’ Vulinu je podugačak,

Vojni sindikat Srbije, koji tvrdi da je sa više od 7.200 članova jedini reprezentativni sindikat u oružanim snagama, dodijelio je ministru odbrane Aleksandru Vulinu “Crnu plaketu nepoželjnog poslodavca” i ocijenio da je to jedino priznanje koje je zaslužio.

“Ovakva odluka inicirana je pomamom servilnosti i dodvoravanja visoko pozicioniranih i ušuškanih pojedinaca iz sistema odbrane odlazećem ministru, koje je očigledno ništa drugo nego nastavak zloupotrebe VS, isključivo u političke svrhe i radi podizanja ličnog rejtinga Vulina kod onih koji će odlučivati o sastavu nove vlade, dok se sa druge strane bitno urušava dostojanstvo vojničke profesije i časti koju smo dužni da branimo”, naveo je sindikat u saopštenju, prenosi Beta.

Sindikat je dodao da je dodjela tog “nepopularnog priznanja” neminovnost koja ima za cilj kritičku ocjenu rada Aleksandra Vulina tokom obavljanja funkcije poslodavca zaposlenima u VS.

“Spisak razloga za dodelu ‘Crne plakete nepoželjnog poslodavca’ Vulinu je podugačak, a neki od razloga su jer je tokom njegovom mandata vojska imala veće gubitke u ljudstvu nego u ratovima, jer pripadnici VS ne ostvaruju pravo na plaćenu naknadu prevoza za dolazak i odlazak sa rada u realnom iznosu, regres i topli obrok, jer im se za napredovanje u službi ne priznaju diplome iz civilnih škola i fakulteta”, naveo je sindikat.

Takođe se dodaje da su zaposlenima u vojsci ukinute subvencije za rješavanje stambenog pitanja, da participaciju za liječenje plaćaju dvostruko više od ostalih građana, da su civilna lica u VS diskriminisana, da se sindikat i njegovi predstavnici proganjaju i dobijaju otkaze a da se resursi i pripadnici VS koriste na proslavi Pokreta socijalista, na čijem je čelu Vulin.

Vojni sindikalci Vulinu zamjeraju i “zloupotrebu obeležja VS na privatnoj crnoj uniformi”, kršenje Ustava, zakona i međunarodnih konvencija, urušavanje ugleda VS u zemlji i svijetu, sumnjive nabavke pod velom tajne i javno zalaganje za secesiju dijela državne teritorije.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply