Testiranje pokazalo da je 2,5 odsto Italijana bilo inficirano

Objavljeno: 03.08.2020, 23:33h

Testiranje na antitela u Italiji pokazalo je da je gotovo 1,5 miliona ljudi (oko 2,5 odsto populacije) bilo zaraženo korona virusom, prenose agencije.

Procjena da je oko 2,5 odsto stanovnika bilo inficirano zasnovana je na testiranju sprovedenom od 25. maja do 15. jula na uzorku od oko 65.000 Italijana, izabranih na osnovu mjesta stanovanja, godina i vrste posla koji obavljaju.

Vlada je sprovela testiranje da bi saznala koliko je cirkulacija virusa bila raširena u zemlji, prvoj na Zapadu koja je bila teško pogođena epidemijom.

Testiranje je potvrdilo velike geografske razlike, pošto je pokazalo da je 7,5 odsto građana Lombardije razvilo antitijela, za razliku od 1,9 odsto u susjednom regionu Veneto.

Razlike su velike i unutar Lombardije, među njenim provincijama. Oko 24 odsto stanovnika Bergama razvilo je antitijela, a svega 5,1 odsto stanovnika provincije Pavija.

U poređenju s jugom Italije, razlike su još oštrije. Na Siciliji je svega 0,3 odsto mještana došlo u kontakt s virusom, a u svih šest ostalih južnih regiona manje od jedan odsto.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply