NKT: Rusija i Azerbejdžan na zelenoj listi

Objavljeno: 03.08.2020, 23:54h

Rezidentima Ruske Federacije i Republike Azerbejdžana biće dozvoljen ulazak u Crnu Goru bez dodatnih uslova, odlučilo je Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti (NKT).

Ovo je učinjeno na predlog Operativnog štaba za turističku privredu, koji je tražio i liberalizaciju odnosa prema zemljama u susjedstvu.

“Sagledavajući epidemiološku situaciju u državama našeg okruženja, i naročito pouzdanost i relevantnost dostupnih podataka, kao i potrebe naše turističke privrede i nacionalne interese Crne Gore, Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti je ocijenilo da nema smetnji za liberalizaciju ulaska ruskih i azerbejdžanskih rezidenata dok je odluka o rezidentima država okruženja prolongirana dok IJZ ne dostavi procjenu epidemiološkog rizika po Crnu Goru po osnovi liberalizacije ulaska rezidenata zemalja okruženja i to za svaku državu pojedinačno”, navedno je u saopštenju izdatom nakon sjednice NKT.

NKT je preporučilo resornom ministarstvu da se za vanredne napore dodijeli jednokratna materijalna naknada zaposlenima u domovima za stare i JU Zavod ‘Komanski most.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply