UCG napredovao za 143 mjesta prema Webometrics

Objavljeno: 27.07.2020, 12:53h

Ovo rangiranje obuhvatilo 30.000 univerziteta u svijetu, 2.000 više u odnosu na prethodno iz januara 2020. godine.

Webometrics je u julu 2020. godine objavio listu najboljih svjetskih univerziteta prema vidljivosti na webu na kojoj je Univerzitet Crne Gore rangiran na 1899. mjestu od više od  30.000 univerziteta, što predstavlja najbolje ostvarenu poziciju do sada.

Univerzitet Crne Gore je u odnosu na januarsko izdanje Webometrics-a popravio poziciju za još 143 mjesta, što predstavlja kontinuirani napredak u posljednje dvije godine.

Ovaj napredak je još značajniji ako se uzme u obzir da je ovo rangiranje obuhvatilo 30.000 univerziteta u svijetu, 2.000 više u odnosu na prethodno iz januara 2020. godine.

Kada je riječ o drugim rang listama, Univerzitet Crne Gore je ostvario najveći uspjeh rangiranjem na Times Higher Education listi gdje je svrstan u najbojih 400 mladih svjetskih univerziteta.

Kontinuiranim ulaganjem u kvalitet i razvoj, u sklopu strategije Univerziteta Crne Gore, usmjerene na jačanje konkurentnosti i internacionalizaciju, Univerzitet Crne Gore će i dalje posvećeno raditi na povećanju vidljivosti i boljem pozicioniranju na svjetskim rang listama, piše na sajtu Univerziteta.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply