Фаустовски позив Митрополији на “преговоре”

Objavljeno: 20.07.2020, 11:11h

Пише: Војин ГРУБАЧ

Послије скаредне изјаве о антифашизму и светосављу, којом је скинуо гаће и извршио велику нужду над Ловћеном и Дурмитором, јадни и недостојни функције премијер Марковић је одлучио да Митрополију “позове на преговоре”?!
 
То се зове апсолутни антиморал владајуће касте, политичко и идеолошко бјеснило супротстављено смислу и здравом разуму, гдје ништа природно и логично нема.
 
Који Фаустовски ход! Jавно пљунеш по Митрополији и одмах је позовеш на “преговоре” који само могу бити на нивоу суштинске бесмислице њиховог одржавања.
Митрополија је исправно прихватила тај суштински искичмљени позив, јер је заиста интересантно чути шта се сада врти по котрљајућим главама режима који је давно, у својој срамној бахатости и бестидности, изгубио главу са рамена па ни сам не зна ко му од бјелосвјетских хуља и дворских идеолошких лудака ту главу шутира.
 
Што се тиче Митрополије, заиста се много чега може директно рећи у лице премијеру.
 
Рецимо, што су прекршили седам Чланова Устава Црне Горе доносећи сатанистички закон и због чега  шеф режима и премијер себи дозвољавају недостојне и нацизмом острашћене изјаве против Цркве?
 
Како мисле да води преговоре с Митрополијом када је факт да режимски медији годину дана сатанизују СПЦ позивајући пред своје камере и на своје портале сваку алу и врану из државе и окружења, истовремено немајући храбрости да представницима Митрополије отворе врата истих медија за просто изношење својих ставова.
 
Током прошлог сусрета су шеф режима и премијер, у стилу пијачних трговаца, предложили Митрополији статус привеска своје погане и срамотне партије, нешто у рангу секте “Млади ДПС-а” коју чине распомамљени жутокљуни полтрончићи без икаквих људских вриједности?!
 
Можда сада предложе да Митрополија напечата акције “фирме” и стави их на “Бурзу”, па да их покупује башибозук сатаниста који окружује режим и који се налази у режиму, као што су разграбили улцињску Солану?!
 
Осиони и неморални режим не интересује што је осамдесет одсто грађана Црне Горе против скаредног Закона о слободи вјероисповијести.
 
Не интересује их што је јавност са преко десет хиљаса потписа: љекара, адвоката, професора факултета,  наставника, студената, спортиста, капетана дуге пловидбе и морнара, књижевника, официра и војника, инжењера, правника и јавних личности упутила позив да се зауставе у безглавом срљању против Православне цркве и православног народа.
 
Њих интересују парламентарни избори да би послије традиционалне изборне крађе, у коју су укључене све инстанце државе, себи дали за право да доносе одлуке против којих је 60, 70, 80 или 90 одсто грађана Црне Горе, уживајући у своме безумљу.
 
Једно је сигурно, Митрополија не иде на преговоре с цивилизованим особама и одговорним људима већ на мочварни терен најгорег режима у историји Црне Горе, који заудара подмуклошћу и  поганштином,  воњајући тако својим несојлуком све до неба.

 

 

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply