Kisić Tepavčević: Svaki četvrti hospitalizovani ima između 30 i 39 godina

Objavljeno: 15.07.2020, 21:10h

Petina hospitalizovanih je starosti od 20 do 29 godina, i petina u grupi od 40 do 49 godina.

Zamjenica direktora Instituta za javno zdravlje Batut Darija Kisić Tepavčević rekla je da je poslednjih dana bilo većih zastoja u obrađivanju testova, ali da treba shvatiti da su limitirani kapaciteti laboratorija.

Ona je rekla da je svaka četvrta hospitalizovana osoba u uzrasnoj grupi od 30 do 39 godina, da je petina hospitalizovanih od 20 do 29 godina, kao i petina u grupi od 40 do 49 godina.

Kisić Tepavčević je rekla da, ako se ova uzrasna struktura poredi sa onom od aprila, sada na liječenje dolazi mlađe stanovništvo, jer je u aprilu najviše hospitalizovanih bilo starije od 50 godina, ali da to nije odraz povećane osjetljivosti mladih, već njihove veće izloženosti.

Kisić Tepavčević je rekla da u Beogradu ima oko 30 odsto više slučajeva nego prije nedjelju dana i da ne može da kaže da je to povezano sa određenim konkretnim događajima.

U poslednja 24 sata u Srbiji je preminulo 11 ljudi oboljelih od korona virusa, a registrovan je 351 novi slučaj, od 8.393 testirane osobe, prenose srbijanski mediji.

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply