Dr Stevanović: Imamo slučajeva i dvaput oboljelih od COVID-19

Objavljeno: 13.07.2020, 19:58h

I ostale zemlje prijavljuju da zbog promjenljivog imuniteta, nakon izvjesnog vremena se gubi imunitet i postoji mogućnost reinfekcije

“Ovo je virus koji ne smije da se potcijeni. Ako ga potcijenite, kasnite sa dijagnostikom, kasnite sa početkom liječenja, onda su komplikacije mnogo češće. Svi mogu da obole i kod svih, bez obzira na uzrast mogu da se jave najteže komplikacije pa i smrtni ishod. Pitanje je vjerovatnoće – da li je to 30, 50 ili 70 odsto, ili svega dva, tri procenta. Ali, oni kojima se to desilo, i njihovim porodicama je to sto procenata”, rekao je dr Goran Stevanović, direktor Infektivne klinike u Beogradu odgovarajući na pitanje zašto sve više mladih inficiranih koronavirusom ima težu kliničku sliku.

Stevanović je potvrdio da su zabilježeni i slučajevi pacijenata koji su ponovo obljeli od COVID-19.

“Imamo pojedinačne slučajeve, govorim o ličnom kliničkom iskustvu, da postoje ljudi koji su dva puta inficirani koronavirusom. I ostale zemlje prijavljuju da zbog promjenljivog imuniteta, nakon izvjesnog vremena se gubi imunitet i postoji mogućnost reinfekcije”, rekao je dr Stevanović, prenosi nova.rs.

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply