SZO: Situacija sa koronavirusom se pogoršava

Objavljeno: 10.07.2020, 19:04h

Direktor Svjetske zdravstvene organizacije Tedros Adhanom Gebrejesus je poručio da COVID -19 nije pod kontrolom u većem dijelu svijeta, a situacija se zapravo pogoršava.

Tedros je, kako prenosi Skaj njuz, rekao da se ukupni broj slučajeva korona virusa u svijetu udvostručio u proteklih šest nedjelja i da u najteže pogođenim zemljama, SAD, Brazilu i Indiji, nema znakova usporavanja širenja bolesti.

“Virus je preokrenuo naglavačke zdravstvene sisteme u nekim od najbogatijih svjetskih zemalja, dok su neke skromnije zemlje uspješnije reagovale”, rekao je Tedros na sastanku država članica o procjeni pandemije.

“Znamo da se žarišta mogu staviti pod kontrolu kada zemlje preduzmu sveobuhvatan pristup na osnovnim mjerama javnog zdravstva, poput praćenja slučajeva i kontakata, izolacije, testiranja i liječenja”, naglasio je on.

“Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji je prijavljeno više od 11,8 miliona slučajeva COVID -19, izgubljeno je oko 544.000 života. A, pandemija se i dalje, sve brže širi”, upozorio je Tedros.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply