Lider URA najavio građansku platformu, Demokrate ga sumnjiče za licemjerstvo

Objavljeno: 10.07.2020, 13:55h

Lider građanskog pokreta Ujedinjena reformska akcija (URA) Dritan Abazović je najavio da će sjutra javnosti biti predstavljena građanska platforma “koja će se bazirati na pet glavnih principa i koja će viziju graditi kroz vladavinu prava, ekonomsku reformu, zdravstvenu reformu, obrazovnu reformu i zaštitu životne sredine”.

“Kad već ostatak opozicije neće da da šansu struci, URA hoće intelektualcima i slobodnim građanima. Borićemo se za otvorene liste i depolitizaciju sistema. Korupcija i nacionalizam ne stanuju u našim redovima, a mnogi će se iznenaditi kad vide imena 100 inicijalnih potpisnika naše platforme. Treba nam nova vizija razvoja, a od sjutra ćemo je imati”, kazao je Abazović u intervjuu za podgoričke Vijesti.

URA sugeriše Demokratskom frontu i Demokratama Crne Gore Alekse Bečića da zajedno izađu na izbore, ali Demokrate to doživljavaju kao guranje na saradnju sa desnicom.

“Gurati Demokrate, partiju kojoj pripadaju sve nacije u Crnoj Gori, u nacionalističku desničarsku koaliciju, može samo politički licemjer ili politička neznalica, kojoj nije cilj pobjeda nad DPS-om, već mandat više. Zanimljivo da je URI nije smetalo da vrši vlast sa svim opozicionim partijama u Budvi i Kotoru, da je mogla da ima zajedničkog predsjedničkog kandiata, a da joj sada smeta jedinstvena opoziciona lista”, kazao je potpredsjednik Demokrata Dragan Krapović.

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply