Vučić: Strani državljani nosili tajne šifre, mape, pištolj sa prigušivačem

Objavljeno: 09.07.2020, 20:34h

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da se protesti u Beogradu organizuju jer neki žele da se dočepaju vlasti, te dodao da su neki od uhapšenih stranih državljana imali Morzeovu azbuku, tajne mape, pištolj sa prigušivačem i da će svi odgovarati.

“Neki stručnjak je imao sve kompletno, od Morzeove azbuke do tajnih mapa, neki Furman. Јedan je imao pištolj sa prigušivačem, ovaj atentator iz Novog Sada Laslo…kod njega su našli pištolj sa prigušivačem, što je bacao molotovljev koktel. Svakojakih tu ljudi ima i svi će oni da odgovaraju”, rekao je Vučić.

On je u izjavi za TV Pink u Parizu uoči susreta sa francuskim predsjednikom Emanuelom Makronom rekao da su oni koji su organizovali demonstracije i nerede u Beogradu računali na slabljenje pozicije Srbije u rješavanju kosovskog pitanja, ali glavni cilj im je preuzimanje vlasti mimo izbora.

Vučić je rekao i da nasilje nikom nije i ne može donijeti dobro i istakao da će svi odgovarati za svoja nedjela, te da će biti podnošene krivične i prekršajne prijave.

“I mogu da se žale Svetom Petru da ih hapsi policija, BIA ovaj ili onaj… hapsiće sve izgrednike i nasilnike. Zar misle da su jači od države? Probajte”, rekao je Vučić.

Vučić je rekao da će Srbija biti sačuvana i odbranjeni i Beograd, Novi Sad i Niš.

“Mene da uplaše, da slome neće nikada. Da mi je glava na panju, neće me slomiti. Ostaje samo da me ubijete ili pobedite na izborima, a ovo drugo vam garantujem da nećete, jer znam da narod neće za vas da glasa”, rekao je Vučić.

Srpska tajna služba BIA je sinoć privela izraelskog državljanina Romana Levina (21), rođenog u Ukrajini, kao i Artura Furmana (18), rođenog u Kirgistanu zbog učestvovanja u jučerašnjim nasilnim protestima.

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply