Трошна караула “Великог пљачкаша олтара”

Objavljeno: 08.07.2020, 13:25h

Пише: Војин ГРУБАЧ

Параноидни и шизофрени режим у Црној Гори бије битку за голи опстанак газећи елементарне норме цивилизације, прелазећи све границе људског ума.

Борећи се три деценије за “још једну шаку гнојнe власти” он је уништио све чега се дотакао.

Величанствене литије које сада пролазе кроз нова појавна стања откуцавају крај зле владавине злога човјека, који иза себе оставља пакао, хаос и безнађе.

Стрмоглав економије и неприродне идеологије

Економија Црне Горе је дефинитивно и без остатка разорена до темеља. Сто педесет хиљада људи је побјегло из државе тражећи ухљебење по бијелом свијету, а режим нема силе нити жеље да запосли око 50.000 незапослених грађана Црне Горе.

Епидемија вируса је задала коначни ударац раскубаној црногорској економији. Спољњи дуг ће на крају године пребацити четири милијарде еура а затим слиједи смањење плата и пензија, ако их уопште буде, те масовна отпуштања државних чиновника, што ће тражити инострани кредитори.

Умјесто да пред народом призна безусловну капитулацију своје политике, истакне поцијепани бијели барјак, клекне на кољена и моли за опроштај за сво зло које је учинио Црној Гори, шеф режима репресивним апаратом државе и неким приватним војскама, које себе зову “секјурити”, неуспјешно покушава утјерати страх у кости грађанима, мислећи да тако може владати државом докле му воља и како му воља.

Као покров за оправдавање и скривање свашточинства шеф режима је на почетку предсједничког мандата предочио нову политичку халуцинацију кроз стварање некаквог-“националног идентитета државе”!?

У посљедњих пола године, од када трају литије, та трошна идеологија накарадног идентитета му се разбила о главу, и то без остатка.

Њено убрзано амбисање је отпочело наметањем скаредног Закона о слободи вјероисповијести, због којег су прије неки дан британски посланици прозвали шефа црногорског режима- “Великим пљачкашем олтара”.

Лудило без граница ДПС пуноглаваца

Помаму и неадекватност шефа режима прате сви нивои власти државе и све структуре његове јадне партије.

Партијски војници шефа режима су умислили да Православна црква Црне Горе излази на наредне парламентарне изборе, па у задњем саопштењу кажу сљедеће: “Јасно је да је посљедњим саопштењем СПЦ и коначно поднијела кандидатуру за предстојеће изборе. Срешћемо се коначно на политичком терену 30. августа на коме ћете имати прилике да измјерите своју снагу, и да и ви схватите зашто је ДПС толико година на власти”!? (1)

Таква порука информативних пуноглаваца ДПС-а показује да се хронична подлост и кварност шефа режима на њих пренијела попут заразе, па предлажу поље битке гдје му мјесто није.

Наиме, ако ДПС жели да се “коначно измјери” са Митрополијом на часном пољу боја, за то постоји институт референдума православног народа Црне Горе.

Тако може спорни Закон о вјероисповијести ставити на провјеру, па да погледа како ће му га 90 одсто православаца Црне Горе, и Срба и Црногораца, с лакоћом одувати.

Опет, умјесто што мобилише грађане исламске вјероисповијести несувислим бајкама о “појави четника”, лијепо би било да се и ти грађани на свом референдуму одреде према истом закону.

Муслимани у Црној Гори би могли слободно бирати између постојећег Уговора ИВЗ са државом, који јој гарантује сва религијска и имовинска права, и спорног закона који гарантује евентуални прогон ИВЗ од стране оних који ће једног дана бити на власти.

Сумње нема да би грађани исламске вјероисповијести у омјеру 99,99 одсто одбацили спорни закон шефа режима, па би ликовима који су писали задње саопштење ДПС-а постало јасно које је право поље боја за која питања.

Ипак, мора се рећи, ако је Мешихат ИВЗ у Црној Гори присталица спорног закона, а рекло би се да нема ништа против њега, тада референдум исламског народа уопште није потребан.

Довољно је да ИВЗ донесе одлуку о поништењу постојећег уговора којег има са државом, па да на тај начин покаже да јој спорни сатанистички закон одговара.

Јер, вријеме лицемјерја у друштву је неумитно прошло а сва лукављења се претворају у вулгарну провидност!

Поље боја против православља

Умјесто да пријави бар нешто џентлменско и витешко у себи, кад позива на омјеравање снага, шеф режима нуди опоненетима излазак на терен чудне “фудбалске игре” гдје је сакрио бар пет лопти “под мајицом”.

Зар није испод сваког нивоа што се шеф режима “досјетио” да баш Православној цркви Црнe Горe пунуди излазак на терен парламентарних избора гдје очекује реалну подршку 25 одсто неправославних гласача Црне Горе?

Оних, који ће гласати за његову партију или за партије мањинских народа које су његови коалициони партнери.

Свима је јасно да шеф режима питање већинског православног народа Црне Горе жели рјешавати искључењем православног народа из одлучивања о себи, а тога филма гледати неће!

Помама шефа режима је толико есхалирала да му је мало бошњачко гласачко тијело које живи у држави, па планира да по старом обичају авионима десантира Бошњаке који живе у Западној Европи, да би и тиме појачао своје позиције у борби против православног народа.

Један бошњачки активиста из Швајцарске је прије неки дан објавио да се 6.000 гласача из Луксембурга и 6.500 гласача из Швајцарске већ огранизовало да на парламентарним изборима “помогне господину Милу Ђукановићу”.

Јасно је да шеф режима и његово бахато окружење не презају да изазову мађунационални и међувјерски конфликт у Црној Гори само да, по било коју цијену, и даље остану на власти.

А што је најинтересатније, нема тога идеолошког екстремисте у региону којег скутоноше шефа режима нису мобилисале за медијску борбу против православног народа и Митрополије.

О којим се ликовима конкретно ради, довољно је отворити режимске медије гдје им се давао и сада даје слободни простор да пљувају и вријеђају колико им воља и како пожеле.

Нема сумње да ти екстремисти, бар они који се јављају из Хрватске и БиХ, носе кивност због учешћа Црне Горе у ратовима деведесетих.

Моменат трајне помаме шефа режима они виде као идеалну прилику да се освете Црној Гори рукама истог оног који је тада водио рат против њих, управо Мила Ђукановића.

Дакако, све уз хихотање и зложељу стандардне балканске поговорке: “Ред је и да њима заигра мечка пред вратима”.
Те плиткоумне прекограничне рђе и блавори, не само што уживају у медијском потпиривању ситуације у Црној Гори истресањем свих својих ниских страсти, комплекса и фрустрација, већ још за свој антиправославни ангажман добијају одличне напојнице од садашњег црногорског режима.

Поред мањинских гласача подршка фантома

Није изгледа шефу режима довољна сва та неприродна и опасна мобилизација неправославног становиштва, већ се “херојски узда” и у 52.000 фантомских гласача који и даље егзистирају у бирачким списковима, а они су потребни да му, као сињем кукавцу, помогну у свакој пљачки народне воље!

Колико је монструозан бирачки списак у Црној Гори, најбоље можемо видјети из једног знаковитог поређења.

Наиме, проценат броја особа које имају право гласа у односу на број становника је у Њемачкој 74 одсто, Француској 72, Италији 76, Белгији 70, Холандији 75, Данској 73, Шведској 74, Шпанији 76, Финској 77, Аустрији 72 а у Црној Гори чак 87 одсто!

Да резимирамо, рачунајући на мобилизацију комплетног неправославног становништва, довлачење бошњачких гласача из иностранства и 52.000 фантомских гласача, пуноглавци ДПС-а дрско “бацају изазов” Митрополији:

“Срешћемо се коначно на политичком терену 30. августа на коме ћете имати прилике да измјерите своју снагу, и да и ви схватите зашто је ДПС толико година на власти”!? (1)

Умјесто што се прсе и шаљу непристојне и малоумне поруке Митрополији, лијепо би било да политички бојовници ДПС-а напокон изађу опозиционим партијама и групама грађана на часни политички дуел 30 августа.

Да би он био частан, режимски псеудовитезови покислога носа и јадни мишеви из мекиња би морали да се одрекну 52.000 фантомских бирача и довлачења десантних гласача авонима из иностранства, па да се види ко је вук а ко лисица.

Дакако, на такве коректне предлоге ове подле протуве репове подвијају, јер у њима ништа часно, витешко и људско нема.

Молебани и литије као феномен и бесконачни процес

Молебани и литије су страшном силом метафизике уздрмале власт надменог врховника.

Шефу режима је као једино упражњено мјесто за даљу владавину преостала функција отвореног окупатора Црне Горе, а таква формула власти не може бити дугог вијека.

Уосталом, нико му није крив што је направио кобну грешку сатанистичке провинијенције, због које су покренуте величанствене литије које мјесецима трајно мијењају лице Црне Горе.

Непаметни шеф режима се узалудно понадао да ће инквизиторским органом који се зове НКТ спријечити и онемогућити литије, не схватајући да су литије бесконачни процес које се пројављује у разним формама и облицима.

То је показала изненадна пројава 118 сјајних никшићких љекара, које је подржало 59 љекара и медицинских радника из Берана, потом 167 љекара из Црне Горе који раде у Србији, затим 241 љекар из Подгорице, 51 из Бара, 37 из Будве, 23 из Котора, 7 из Тивта да би списак већ прешао 600 црногорских љекара који су упутили јасан сигнал шефу режима.

Подршку Српској православној цркви и Митрополији су потом дали просвјетни радници, и то: 386 из Подгорице; 335 из Бијелог Поља и Мојковца; 321 из Никшића, 291 из Бара; 200 из Пљеваља; 217 из Берана, Андријевице и Плава; 21 из Шавника, при чему се та подршка просвјетних радника и даље повећава.

Подршку СПЦ је дало 145. магистара и доктора наука, 301 адвоката, 1620 инжењера,  111. новинара и 70 чланова Удружења књижевника Црне Горе.

Подршка је стигла и од 123 војна лица. 121 капетана дуге пловидбе и 359 помораца.

Подршку је дало 116. студената Правног факултета и 111. студената Грађевинског факултета у Подгорици, 75. студената Факуптета политичких наука Универзитета Црне Горе и 196. студената из Бијелог Поља, да би цифра подршке сада достигла 2.252 студента из Црне Горе а списак се даље проширује

Апел да се престане са прогоном Цркве је потписаоло је 226 фудбалских радника, а прије њих се објавило с протестом против прогона Митрополије 294. никшићка спортиста, међу којима и освајачи балканских, медитеранских, европских и свјетских медаља, учесника Олимпијада и носилаца највећих признања из области спорта.

У одбрани Светиње устали су херцегновски писци, књижевници, историчари, спортисти, доктори, професори, учитељи, наставници, васпитачи, глумци, инжењери, педагози, умјетници, правници, филозофи, пјесници и теолози списком који броји 135 људи, а потом је дигло глас 61 истакнутих личности са Цетиња.

Сада се томе добавио списак подршке 1.605 инжењера и 226 фудбалских радника Црне Горе разних националности, а тим списковима изгледа краја нема.

Величанствене литије и спискови достојанствених и часних људи Црне Горе који се објављују и допуњују ових дана, све са именима и презименима, јасно показују да се Црна Гора неумитно враћа својој кући и то на парадни улаз.

Сви то виде и сви то знају, само режимске олупине на власти и њихови медијски штакори се труде да их чаша горке истине некако заобиђе.

Црна Гора се духовно обнавља огромном брзином

Шеф режима не схвата да се Црне Гора духовно обнавља страховитом брзином, те да ће у новом, умивеном простору Црне Горе, свако добити мјесто према заслугама.

Умјесто да се заустави, упристоји и уразуми, шеф режима је потегао за бруталним репресијама, што је модел понашања непаметних и неразумних егоиста.

Зар није крајње необично што је шеф режима послао никшићки багер да у Улцињу прође поред 5.000 нелегално саграђених објеката да би срушио конак монахињама на окрајини градића?

Или што су у Будви два крволока у полицијским униформама чизмама масакрирали човјека који је лежао на поду, да би се потом сазнало да се ради о Предрагу Радетићу, магистру Шефилдског универзитета, који је од батинања изгубио 80 одсто вида и задобио тешке повреде бубрега.

Најсвјежији је случај Здравка Касалице, подофицира Војске Црне Горе, којег ових дана због скупљања потписа подршке Митрополији међу војним лицима, скупа са супругом Македонком држе у притвору и безочно малтретирају.

Над Касалицама се спроводе такве бруталне тортуре да су из притвора пребацивани у болницу, при чему је главна оптужба тужилаца сажета у невјероватном питању-одaкле им, послије тридесет година рада, новац за гарсоњеру и аутомобил!?
Овим инквизиторима на памет није пало да питају шефа режима гдје је 800 милиона еура мита од КАП-а, за што га је још 2015. оптужио Ранко Кривокапић, тадашњи предсједник Скупштине Црне Горе?!
Не интересује “чувене истражитеље” што се за тих 800 милиона еура мита могло купити двадесет хиљада гарсоњера са аутомобилом приде уз кључ, већ су гарсоњера и аутомобил Касалица постали кључни проблем државе, јелте?

Срамно, подло и јадно. Тако више неће моћи, нити ће се дозволити огавна селективна правда!

Губљење људског лика кроз бахатост и лударање

Шеф режима је кроз бахатост и лударања изгубио сваки људски лик и јасно је да није пожељно да такав монструм више влада Црном Гором.

Слободно може литије, молебане и подршку грађана Митрополији, кроз свакодневне нове спискове, рачунати као плебисцит народа и коначно друштвено опредјељење прије тзв. избора 30. aвгуста.

А то што планира 30. августа нису избори, већ разбојнички марифетлук којег може мачку о реп окачити.
Уколико, пак, у својој усијаној глави планира конфликт с православним народом ширих размјера, што не треба искључити, шанса да му се такав сценарио заврши успјехом је равна нули.
Све ће му се завршити у складу са латинском изреком: “ Ut sementem feceris, ita metes”. (2)

Народ Црне Горе је од памтивијека на патњу навикао, па ће и шеф режима морати да се припреми да понесе свој дио реалне патње, која му закономјерно сљедује као најгорој и најнеодговорнијој личности која је у историји Црне Горе икад владала.

Па сада нека лијепо размисли којим ће путем даље ићи, јер с гадостима које чини ни мало не сличи на џентлмена и витеза нити је, изгледа, икад имао те особине које красе достојне људе!

 

Референце:

(1) (“ДПС: СПЦ наставила јефтину политичку кампању”, Аутор: Демократска партија социјалиста Црне Горе, Категорија: Саопштење, 3. јул 2020. Цитат: “Предизборне активности које је званично започела видовданским митингом, СПЦ је наставила данашњим саопштењем. У маниру страначких организација, које психолошко-популистичким фразама желе да придобију гласаче, Црква је коначно оголила своје политичке намјере. Лицемјерно је да било коме држе лекције о било чему они који не поштују законе државе Црне Горе, који су препознати по незаконитом упису имовине, неплаћању пореза, по непријављеном боравку свештеника, нетранспарентном трошењу огромних прилога својих вјерника, и пословању у зони сиве економије. Чуди, дакле, када се већ баве социјалним темама да предмет њиховог интересовања никад нису били црквени великодостојници који својим раскошним начином живота годинама скандализују јавност, и које грађани одавно називају бизнисменима, или тајкунима у мантијама. О скарадном понашању појединаца међу њима, и скандалима који саблажњују ‘вјерни народ’, да и не говоримо. Јасно је да је посљедњим саопштењем СПЦ и коначно поднијела кандидатуру за предстојеће изборе. Срешћемо се коначно на политичком терену 30. августа на коме ћете имати прилике да измјерите своју снагу, и да и ви схватите зашто је ДПС толико година на власти.”)

(2) (“Како будеш посијао, тако ћеш и пожњети”)

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply