Radovanović: Umjesto zvaničnih šestoro, 2. jula umrlo 52 (video)

Objavljeno: 07.07.2020, 10:31h

U Srbiji je mnogo je više pozitivnih na koronu svakog dana, zna se i da je broj umrlih i broj oboljelih višestruko umanjen i da ima mnogo muvanja, rekao je epidemiolog Zoran Radovanović, ocenjujući to kao “moralni pad njegovih kolega”.

Napominjujući da postoje određeni i jasni kriterijumi, ali da se oni krše, Radovanović je naveo primjer broja umrlih 2. jula koji je zvanično objavljen, a koji se ne slaže sa stvarnih brojem umrlih toga dana od koronavirusa, prenosi Nova.rs.

“Ako bih ja vama rekao da je 2. jula bilo zvanično šestoro umrlih u Srbiji, a da je stvarni broj bio 52 onda ćete me pitati kako ja to znam i onda moram da otkrijem identitet kolege sa Infektivne klinike koji se osam sati borio sa više umrlih, zna koliko je u drugim bolnicama i odjednom vidi izvještaj – samo šest i onda mu prekipi”, rekao je Radovanović na tribini “Naučna stručnost i javne politike: Između autoriteta i zloupotrebe”.

On kaže da predstavlja rame za plakanje, zovu ga mnoge kolege telefonom, javljaju o većem broju preminulih nego što se u Srbiji objavljivalo.

“Zove me koleginica koju ne znam sa juga Srbije, kaže noćas je kod nas na grudnom umrlo petoro, ja sam popunila formulare, znači to je sve kovid, a to se ne pojavi u izvještajima”, dodaje Radovanović.

Navodi i da svakog dana ima mnogo više pozitivnih nego 300 koliko se objavljuje, a da u tih 7.000 ili 9.000 testiranih treba uključiti ne samo PCR, nego i serološke testove.

“Tu ima tako mnogo muvanja, ali zna se da je broj višestruko umanjen i broj umrlih i broj oboljelih u Srbiji, zna se kako treba da bude i to je sve jasno. To je moralni pad mojih kolega”, zaključio je Radovanović.

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply