Islamska zajednica duguje za porez 3,15, Mitropolija dva miliona

Objavljeno: 07.07.2020, 19:23h

Eparhija budimljansko-nikšića, Metoh manastira Ostrog, kao i pravoslavne crkvene opštine Nikšić i Pljevlja kao posebna pravna lica ranije prijavila za reprogram poreskih obaveza

Poreski dug Mešihata Islamske zajednice Crne Gore iznosi 3,15 miliona eura, od čega je 2,27 miliona osnovni dug a 870 hiljada su kamate, dok je poreski dug Mitropolije crnogorsko-primorske 2,09 miliona eura, od čega je osnovni dug 1,4 miliona, a dug po osnovu kamata 690 hiljada eura, kazao je direktor Poreske uprave Miomir M. Mugoša na današnjem konsultativnom saslušanju pred Odborom za ekonomiju o stanju poreskog duga, prenosi portal Vijesti.

“U petak se završava u potpunosti obračun i pišu rješenja sa konačnim iznosom koji može biti veći ili manji za pet do 10 hiljada u odnosu na ove cifre. Nakon toga će i vjerske zajednice moći da se prijave za odloženo plaćanje ovih obaveza na 24 rate”, kazao je Mugoša.

On je naveo da je Biskupija Kotor na bijeloj listi Poreske uprave od početka, kao i da Nadbiskupija Bar ima poreski dug od 91 hiljadu eura, a rimokatolička crkva iz Podgorice dug od 36 hiljada, dok Crnogorska pravoslavna crkva ima poreski dug od 547 eura.

Mugoša je kazao da se Eparhija budimljansko-nikšića, Metoh manastira Ostrog, kao i pravoslavne crkvene opštine Nikšić i Pljevlja kao posebna pravna lica ranije prijavila za reprogram poreskih obaveza.

On je ove podatke saopština na pitanje poslanika SDP-a Raška Konjevića, koji je nakon izlaganja kazao da se prije godinu digla frka na osnovu saopštavanja podataka da MCP duguje višemilionske iznose za porez, a tada Mešihat i druge vjerske zajednice nijesu pominjane.

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply