Osnove 3D štampanja i grafički dizajn

Objavljeno: 02.07.2020, 09:59h

Asocijacija za demokratski prosperitet – Zid (ADP-Zid) organizuje dvije obuke na teme: Osnove 3D Štampanja i Grafički dizajn za preduzetnike u prostorijama Centra kompetencija u Podgorici po sledećem rasporedu:

  • Osnove 3D Štampanja (predavač: Vukašin Rakočević) – 06. i 07. jul 2020. godine sa početkom u 10.00 časova;
  • Grafički dizajn za preduzetnike (predavač: Dejan Jočić) – 08. jul sa početkom u 10.00 časova,  09. i 10. jul 2020. godine sa početkom u 13.00 časova.

Obuke su kreirane tako da podstaknu kreativnost i ojačaju samopouzdanje kod polaznika da i u ovom segmentu razvoja vlastitog biznisa ili projekata mogu da se oslone na svoje snage.

Grafički dizajn za preduzetnike – cilj ove obuke je upoznavanje učesnika sa osnovnim postulatima grafičkog dizajna, osnovama rada u Photoshop-u (i/ili  njegovom besplatnom surogatu  na web-u – www.photopea.com) kako bi kroz primjenu stečenih znanja, kroz praktični dio ovog treninga, razvili koncept vizuelnog identiteta svojih projekata za štampane i digitalne medije. Preporučena literatura i linkovi ka besplatnim resursima na internetu ohrabriće polaznike da nastave sa usavršavanjem stečenog znanja.

Osnove 3D Štampanja – cilj ove obuke je da polaznici upoznaju svijet 3D-a, kao i kako da se iskoristi 3D tehnologija za njihove profesionalne poduhvate. 3D štampač polaznicima otvara neograničene mogućnosti učenja i pruža mogućnost eksperimentisanja sa idejama, proširujući i povećavajući svoju kreativnost. Takođe, obuka promoviše i vještine rješavanja problema  koristeći se modernim tehnologijama. Polaznici će steći znanje o načinu korišćenja 3D štampača, kao i o osnovama 3D modelinga, koji će po završetku obuke biti u mogućnosti da sam stvori 3D model u odgovarajućem programu i kasnije taj model odštampa.

Obuke se realizuju u okviru projekta “Samozapošljavanje i socijalno preduzetništvo za mlade”, a namijenjene su prije svega mlađoj populaciji, studentima i preduzetnicima  koji u svom dosadašnjem obrazovanju nisu imali priliku da se upoznaju sa metodama 3D štampanja i kreiranja grafičkog sadržaja medijske komunikacije sa tržištem. Dobrodošli su i svi oni koji žele da svoje postojeće znanje iz ove oblasti usavrše i unaprijede.

Rok za prijavu je 05. jul 2020. godine.

Broj mjesta je ograničen!

Za više informacija o obukama i mogućnostima učešća možete nam se obratiti mejlom na [email protected] ili putem telefona na 020/207-130.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply