Sindikat medija stao u zaštitu kamermana TV Vijesti

by | jun 24, 2020 | Novosti | 0 comments

SMCG je pozvao nadležne organe da utvrde da li u ovakvom postupku ima elemenata nekog djela koje se goni po službenoj dužnosti, pošto je sve jasno zabilježeno i na video snimku.

“SMCG razumije da su ispred opštinske zgrade u Budvi prisutne velike tenzije i da je rad svih, pa i privatnog obezbjeđenja i snimatelja u tim uslovima težak i izazovan, ali za ovakvo postupanje nepoznatih pripadnika privatnog obezbjeđenja nema apsolutno nikakvog opravdanja, jer je kolega Matović nosio kameru i na taj način se samoidentifikovao odnosno jasno je bilo da je on tu službeno i da radi posao u cilju informisanja javnosti. Svakom ko ima iole razuma ne bi palo na pamet da se na ovakav način odnosi prema novinarima i medijskim radnicima u Crnoj Gori nakon svih napada na njih, čiji smo svjedoci bili prethodnih godina. SMCG smatra da je i policija, koja je bila prisutna na svega nekoliko metara od mjesta incidenta, morala da reaguje i upozori privatno obezbjeđenje da se tako ne smiju ponašati prema medijskim radnicima”, rečeno je u saopštenju.

SMCG je pozvao privatno obezbjeđenje, policiju i građane okupljene ispred zgrade opštine Budva da, i pored nagomilanih tenzija, omoguće svim novinarima, snimateljima i fotoreporterima da rade svoj posao.

0 Comments

Submit a Comment