Будва и чудовиште из ада

Objavljeno: 17.06.2020, 11:00h

Пише: Војин ГРУБАЧ

Послије јучерашњег састанка посвећеног датуму планиране крађе наредних парламетарних и општинских избора, којег је имао са подрепним дворским псеудопартијама, шеф режима се православном народу Црне Горе обратио сљедећим ријечима: “Са задовољством ћу вас побиједити”?!

На какав тип побједа мисли, видјели смо јутрос у Будви.

У том приморском градићу шеф режима је изгубио на изборима а “побиједио” тешким коруптивним захватом једног одборника опозиције, пакон чефа је све финиширао јутрошњим бруталним нападом специјалне полиције на здање Општине Будва.

Да се разумијемо, шеф режима је лик који никада није смио изаћи на полемику са политичким опонентима из опозиције пред ТВ камерама.

Опет, не усуђује се на јавни полемички дуел са свештенослужитељима Цркве – ако о црквеним питањима жели причати и ‘нешто рјешавати’.

Шеф ДПС-а  никада није смио изаћи на часне парламентарне изборе без 53.000 фантомских бирача и довлачења авионима гласача из иностранства, углавном из редова мањинских народа.

Дакако, успут му не смета да себе, умишљену величину,  представља “херојем демократије и промотером европских вриједности”, што има једну битну грешку – само он тако себе види.

Надати се да ће опозиција, послије јутрошњег политичко-полицијског пуча у Будви, напокон схватити да се мора објединити против ове разуларене силе зла коју пројектује шеф режима.

Поред вјерских, неопходни су и политичка протести

Поред вјерских протеста, молебна и литија, као очигледна неопходност се намећу додатна, мудро осмишљена политичка протестна окупљања.

Бојкот избора не може бити варијанта, јер ће корумпирани представници међународне заједнице констатовати да је гласање без опозиције “прошло идеално”!

Без икаквих несмотрених потеза, опозиција би морала током политичких протеста тражити моделе рјешавања тешке политичке кризе у Црној Гори и окупљати све слојеве грађанства.

Не треба искључити варијанту да ће опозиција, ако се договори, кренути на реалну и оправдану варијанту  недозвољавања било каквих избора док се не уведу часна правила изборне игре која важе свуда у свијету.

Тачније, да опозиција с народом нeће дозволити дa се противзаконито уопште отворе гласачка мјеста док се друга чудовишна противзаконитост- бирачки спискови не доведу у ред и док се не обезбиједи контрола доласка бирача из иностранства по систему државне корупције.

Јутрошњи потез шефа режима у Будви представља потез очајника који из једне велике грешке одмах иде у сљедећу крупну грешку.

Његов политички пут, који је пред очигледним крајем, је поплочан грешкама и бестијалностима које га космичком брзином воде у политичку провалију.

Корисност кобних грешака распамећеног шефа режима је очигледна јавности јер оне носе судбински карактер.

Наиме, без њих се друштво у Црној Гори не би могло оваквом брзином тријезнити и видјети с каквим чудовиштем из пакла антицивилизације има посла.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply