Vučić: Pozvaću Ðukanovića da posjeti Srbiju poslije izbora

Objavljeno: 06.06.2020, 21:33h

Vučić je naglasio da je Srbija za kratko vrijeme dala više novca Srbima u Crnoj Gori, njihovim udruženjima nego ranije. Porede nas po tome sa vremenom kralja Aleksandra koliko je ulagano u srpski narod u Crnoj Gori

Srpski predsjednik Aleksandar Vučić je rekao da će pozvati predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića da posjeti Srbiju poslije izbora u toj državi.

Vučić je kazao da je spreman uvijek da razgovara sa predsjednikom Crne Gore kako bi se riješili problemi u odnosima dvije države.

“Spreman sam i da pozovem Ðukanovića u posjetu Srbiji. Poslednji put smo razgovarali u Jerusalimu, otvoreno smo razgovrali o problemima Srpske pravoslavne crkve (SPC) i nismo se po tom pitanju saglasili”, kazao je Vučić za TV Prva.

On je rekao da je uvijek spreman da razgovara ako se Ðukanović odazove tom pozivu.

“Postoji i u Srbiji uvijek jedan dio onih koji će da kažu, kojima je nekako krivo što sam stao na stranu SPC, ali nisam stao samo na stranu SPC, već i prava i pravde, kao i srpskog naroda. Moja dužnost je da brinem o srpskom narodu i van granica Srbije, ali ne ugrožavajući nezavisnost i suverenitet drugih zemalja”, kazao je Vučić.

Vučić je rekao da su izmišljali u početku da je to sve dogovorio sa Ðukanovićem, iako sa njim nije u kontaktu. “Nijesam se sa njim ni čuo, ni vidio”.

“Slušam već sedam ili osam godina da sam spremio izdaju i izdao nešto što su oni predali, a ja uspio da vratim za pregovarački sto ono što je bilo izgubljeno. Isto slušam i o odnosu prema Srbima u Crnoj Gori”, dodao je on, prenosi Tanjug.

Vučić je naglasio da je Srbija za kratko vrijeme dala više novca Srbima u Crnoj Gori, njihovim udruženjima nego ranije.

“Porede nas po tome sa vremenom kralja Aleksandra koliko je ulagano u srpski narod u Crnoj Gori”, kazao je Vučić.

On je izjavio ga je nasmijala izjava ministra vanjskih poslova Crne Gore Srđana Darmanovića, kojom Srbiji prijeti NATO-m i podsjetio da Srbija ničim ne prijeti susjednoj državi.

“To je jedna od izjava koja me nasmijala”, rekao je Vučić za televiziju Prva upitan da prokomentariše izjavu Darmanovića da postoje mehanizmi unutar NATO koje bi Crna Gora mogla da koristi ako bi procijenila da postoji ugrožavanje bezbjednosti države od Srbije.

 

“Na to se nasmijete. Da ga vrijeđam i da mu odgovorim. Karavani prolaze”, rekao je Vučić.

 

Vučić je kazao da su članice NATO suviše odgovorne i da je generalni sekretar Jens Stoltenberg dobar poznanik i prijatelj Srbije i “suviše ozbiljan za gospodina Darmanovića”.

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply