Episkop Joanikije i nikšićki sveštenici u sudnici 19. juna

Objavljeno: 04.06.2020, 09:20h

Vladika i sveštenici će se, pred sudijom Igorom Đuričkovićem, izjašnjavati o navodima iz optužnog predloga.

U Osnovnom sudu u Nikšiću 19. juna počeće suđenje episkopu budimljansko-nikšićkom Joanikiju i osmorici sveštenika arhijerejskog namjesništva nikšićkog, izjavio je advokat Sava Kostić za Dan.

Oni su optuženi da su 12. maja, na dan kada se u proslavlja zaštitnik grada i slava nikšićke Saborne crkve, Sveti Vasilije Ostroški Čudotvorac, “postupali suprotno naredbama Ministarstva zdravlja o sprečavanju opasne zarazne bolesti i na Trgu Šaka Petrovića okupili se zajedno sa građanima, a zatim obavljali vjerski obred van vjerskog objekta litije ulicama grada Nikšića”.

Pored vladike Joanikija, optužnica je podignuta i protiv sveštenika Slobodana Jokića, Dragana Krušića, Vasilija Brborića, Danila Zirojevića, Željka Rojevića, Ostoje Kneževića, Nikole Marojevića i Mirka Vukotića.

“U nikšićkom sudu za 19. jun zakazano je prvo ročište glavnog pretresa. Vladika i sveštenici će se, pred sudijom Igorom Đuričkovićem, izjašnjavati o navodima iz optužnog predloga. Moguće je da će se toga dana sprovesti neki dokazi”, rekao je Kostić.

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply