Crna Gora u ponoć otvara granične prelaze

Objavljeno: 31.05.2020, 19:55h

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti (NKT) je odlučilo danas da Crna Gora od sjutra otvori sve putne granične prelaze prema susjednim državama koji su bili zatvoreni u okviru mjera protiv širenja koronavirusa.

Na Vladinom Tviter nalogu je objavljeno da se u ponoć otvaraju prelazi

  • sa Albanijom Grnčar – Baškim, na putu Plav – Skadar, i Sukobin – Murićan na putu Ulcinj – Skadar;
  • sa BiH Šćepan Polje – Hum, na putu Plužine – Foča, Šula – Vitina na putu Pljevlja – Foča, Sitnica – Zupci na putu Herceg Novi – Trebinje i Meteljka – Metaljka na putu Pljevlja – Čajniče;
  • sa Hrvatskom Kobila – Vitaljina, na putu Herceg Novi – Vitaljina – Dubrovnik;
  • sa Srbijom Ranče – Jabuka, na putu Pljevlja – Prijepolje, Vuče – Godovo na putu Rožaje – Tutin i Čemerno, na putu Pljevlja – Priboj.

Na tim graničnim prelazima saobraćaj putnika i robe odvijaće se u skladu sa važećim mjerama NKT.

Prilikom ulaska u Crnu Goru, mjera karantina ne propisuje se građanima Crne Gore i strancima sa stalnim ili privremenim boravkom u našoj zemlji koji ulaze iz država stope potvrđenih aktivnih slučajeva infekcije koronavirusom manjom od 25 slučajeva na 100 hiljada stanovnika sa liste Instituta za javno zdravlje, kao i stranim državljanima koji su rezidenti država sa liste i ulaze iz država sa te liste.

Na listi zemalja koje, za sada, ispunjavaju epidemiološke kriterijume nalaze se: Slovenija, Island, Hrvatska, Slovačka, Švajcarska, Albanija, Austrija, Norveška, Monako, Kosovo, Njemačka, Grčka, Mađarska, Danska, Litvanija, Letonija, Azerbejdžan, Luksemburg, BiH, Bugarska, Izrael, Češka, Finska i Estonija i sve ostale države sa spiska objavljenog na stranici Instituta za javno zdravlje.

Ostaje privremeno zatvoren putni granični prelaz Vraćenovići – Deleuša sa Bosnom i Hercegovinom, na putu Nikšić – Bileća, koji je zatvoren 27. februara zbog gradnje granične infrastrukture.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register