U 34 zemlje nije prijavljen nijedan slučaj zaraze virusom korona

Objavljeno: 29.04.2020, 14:19h

Od ukupno 247 država i teritorija koje su priznale Ujedinjene nacije, 213 je do 20. aprila prijavilo barem jedan slučaj zaraze, a 186 i prenošenje virusa u lokalnoj zajednici

Ukupno 34 zemlje i teritorije u svijetu nisu prijavile nijedan slučaj zaraženosti virusom korona,

Na spisku zemalja bez ijednog prijavljenog slučaja, između ostalih, nalaze se Komori, Lesoto, Tadžikistan i Turkmenistan, kao i ostrva u Tihom okeanu kao što su Nauru, Kiribati i Solomonska ostrva, prenosi Rojters.

Od ukupno 247 država i teritorija koje su priznale Ujedinjene nacije, 213 je do 20. aprila prijavilo barem jedan slučaj zaraze, a 186 i prenošenje virusa u lokalnoj zajednici.

Smrtni slučajevi povezani sa oboljenjem Kovid-19 prijavljeni su u najmanje 162 zemlje.

Rojters napominje da izostanak prijavljivanja slučajeva zaraženosti u nekoj zemlji ne mora da znači da ih nema. Kao primjer agenicija navodi Sjevernu Koreju, koja do sada nije registrovala nijedan slučaj, ali je poznato da se graniči sa Kinom, Rusijom i Јužnom Korejom, u kojima je zaražen veliki broj ljudi, te postoji mogućnost da se virus ipak proširio i na tu zemlju.

Pet zemalja i teritorija uspjelo je da se izbori sa virusom nakon nekoliko prijavljenih slučajeva zaraze, a to su Јemen, Angvila, Grenland, i karipska ostrva Sveti Bartolomej i Sveta Lusija.

Nijedna od pomenutih zemalja i teritorija nije prijavila smrtne slučajeve niti aktivno zaražene pacijente, a pacijenti kod kojih je potvrđena zaraza su se u potpunosti oporavili, prenosi Srna.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register