Dr Marija Backović: Da li je novi koronavirus nastao u laboratoriji?

Objavljeno: 29.04.2020, 18:20h

Institut za javno zdravlje Crne Gore je pokrenuo inicijativu EDUCORONA, a prva sagovornica je dr Marija Backović;, Crnogorka koja od 2010. ima stalno zvanje istraživača na prestižnom Pasteur Institutu u Parizu

Pandemija koronavirusa otvorila je značajan prostor za interpretacije mnogih teorija koje su često nedorečene, pogrešno shvaćene, ali nerijetko i uznemirujuće. Kao institucija koja kontinuirano radi i na edukaciji građana u vezi sa opštezdravstvenim pitanjima, naša obaveza je da učinimo da se riječ struke glasnije čuje, posebno u ovim izazovnim vremenima. U skladu sa tim, Institut za javno zdravlje Crne Gore je pokrenuo inicijativu EDUCORONA.

U sklopu inicijative EDUCORONA, kroz video zapise koji će biti dostupni na našem YouTube kanalu, domaći i evropski stručnjaci će kreirati relevantnu bazu informacija koja će nam pomoći da na pravi način razumijemo situaciju u kojoj se nalazimo, kako bismo što bolje zaštitili sebe i druge.

Prva sagovornica serijala Educorona je dr Marija Backović; Crnogorka koja od 2010. godine ima stalno zvanje istraživača na prestižnom Pasteur Institutu u Parizu (https://www.pasteur.fr/). U videu koji je snimila za serijal Educorona, doktorica Backović je iznijela mišljenje o teoriji da je novi koronavirus, zapravo, nastao u laboratoriji. Posebnu pažnju i težinu ovom mišljenju, kroz različite istupe u medijima, dao je i poznati Nobelovac i profesor Luk Montanje.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register