Васкршња “честитка” неојезуитског псеудовожда

Objavljeno: 18.04.2020, 19:11h

Пише: Војин ГРУБАЧ

У сусрет  Васкрсу, највећем хришћанском празнику, православна Црна Гора с особитом пажњом очекује један посебан догађај-ексклузивни прасак реторичког празнословља врха државе.

Нарочито онај који ће бити чудо над чудима- и упечатљиви примјер демонстрације традиционалног и трагичног  лицемјерја шефа режима.

Наиме, очекује се, на гебелсовској РТЦГ, медијска појава  највећег прогонитеља православних хришћана у историји Црне Горе који ће, на опште изненађење јавности- честитати Васкрс онима које органски не подноси!

Честитати Воскресење Христово православним “лудацима” од чијег свијетлог лика добија оспице и сунчеве пеге, а од њихових литија и молебана тешке стресове и неиздржљиве трауме.

Чека се демагошки говор, који  умире од стида

Дакле, јавност нестрпљиво очекује да се шеф режима, та утемељено антиправославна државна фигура, појави у скупоцјеном и јако елегантном одијелу те отменим покретима главе и елегантним гранањем руку предочи честитку у покушају!

Ипак, јавност се нада да тај говор неће бити реприза неадекватне “Божићне честитке” (6. јанура 2020.) коју је упутио послије суровог лобирања сатанистичког му закона.

У тој “Божићној честитки” перјаник државног неосатанизма је рекао сљедеће: “Универзалне вриједности човјечанства, суживот, човјекољубље и солидарност, садржане у хришћанском учењу, уткане су и у темеље модерне црногорске државе. Грађански и демократски дух, неодвојиви дио идентитета црногорског друштва, одњегован и у најизазовнијим временима нашег миленијумског опстајања, основа је свих наших данашњих успјеха.”

А потом је, тај непримјерени говор, имао следећи наставак: “Савремену Црну Гору карактерише динамичан економски и демократски развој и добросусједска сарадња, на путу усвајања европских и евроатлантских вриједности. Сигуран сам да само толеранцијом, бољим разумијевањем и међусобним уважавањем, можемо превазилазити подјеле и разлике и око неких круцијалних питања, на добро свих наших грађана и наше државе Црне Горе.”

И одједном, само кроз три недеље, у Тивту на Светога Саву (27.01.2020.), шеф режима  је људе којима је “jyче” честитао Божић “сутра” назвао припадницима “лудачког покрета”- темељно унеређујући сопствене тезе да “само  толеранцијом, бољим разумијевањем и међусобним уважавањем, можемо превазилазити подјеле и разлике”.

Да констатујемо, обзивање “лудацима” преко 99 одсто православних вјерника, Срба и Црногораца Црне Горе, шефу режима је “примјер толеранције и уважавања”?!  Како то, а шта је неуважавање, тада?

Дакако, неостанистички дух шефа режима одмах су пропратили огавни режимски медији, који пјене од бјеснила и кипте од мржње према православним вјерницима и Митрополији црногорско-приморској.

Што је најинтересатније, ти погани режимски сијачи помаме су убијеђени  да само говором мржње могу промовисати “универзалне вриједности човјечанства, суживот, човјекољубље и солидарност”, што су тезе које су фигурисале у говору шефа режима 6. јануара.

Тако је шестојануарски говор, који се у моменту изношења гушио од демагогије, закомјерно преминуо мученичком смрћу од стида, бруке и лицемјерја, те остао упамћен као “млаћење празне сламе” шефа режима.

Љековити НАТО шпијуни умјесто медицинске опреме

У тој “Божићној честитки” шеф режима је чак навео да је Црна Гора “на путу усвајања европских и евроатлантских вриједности”, при чему је остало нејасно какве везе имају те “вриједности” са Божићем?

Јавност је уочила да је на том “путу усвајања евроатлантских вриједности” црногорски режим недавно васпитно ишамаран и добио “ногу у подгузове”-јер се дрзнуо да од НАТО тражи неку здравствену помоћ за пандемију.

Познато је да је министар одбране Предраг Бошковић, иначе познати “експерт” за проблемe “кашичица за причешће”, послао НАТО алијанси огромни списак разних неопходности за борбу Црне Горе са коронавирусом.

Учитавајући “моћан персонални значај” и “геостратешку громадност” фигуре црногорског полководца Предрага Бошковића, НАТО пакт је одлучио да га љубазно откачи нуђењем такси услуга “ако негдје друго нађе помоћ у свијету”, а списак медицинске опреме му је са стилом бачен у кош.

Дакако, НАТО функционери су могли Бошковићу хитно послати 100.000 кашичица за причешће, да би му ријешили кључни проблем који га мучи-али нису, јер је он толика шепртља да кашичице чак није ставио на списак који је послат у Брисел.

Ипак, да није све тако црно показује факт да је Брисел чуо Бошковићеве вапаје да му Оружане снаге посустају у борби против хибридних ратника, па су му хитно послали сајбер-шпијуне.

Режимска “Побједа” нам је ту новост саопштила кроз спектакуларни наслов, који гласи: “НАТО контрахибридни тимови ангажовани у Црној Гори због дезинформацоја о коронавирусу”!

Дакле, НАТО је напокон схватио да обољеле грађане Црнe Горе не убија коронавирус, већ дезинформације о коронавирусу, што морамо ставити у заслугу министру одбране који их је у ту истину убиједио.

Зато се НАТО и одлучио да Црној Гори не шаље медицинску опрему,  већ шпијуне који ће  бити компатибилни са јадним теренским режимским прашинарима: доушницима, шпијунчинама и шпијунчагама актуелног режима Црне Горе.

Задатак тога заједничког шпијунског тима ће, прије свега, бити да уходе за православним свештенством и вјерницима.

Али, и да из околног жбуња будно надгледају православне Храмове и цркве, пратећи да неко ко је у мантији из “реденика” не извуче кашичицу за причешће  и тиме изврши “биолошки терористички акт” с намјером да “Црна Гора нестане као држава”.

Да је такав сценарио могућ, објаснио нам је  портал Аналитика, који је прије пар дана (16.04.2020.) сублимирао изјаву Ненада Чанка кроз знаковити наслов: “Чанак оптужује дио СПЦ за биолошки тероризам!”

Срећно вам 12 година робије, ако будете прослављали Васкрс

Свима је очигледно да је у говору 6, јануара ове године шеф режима направио мноштво идеолошких и логичких грешака, те потпуно промашио тему-а тема је била Божић.

Да би исправно честитао предстојећи православни Васкрс, најбоље био било да шеф режима пројави виши степен искрености и контакта с реалношћу.

Дакле, мора се “ребрендирати” и “набилдовати” новим идејама.

Рецимо, могао би да узме у обзир сугестије-које је православном народу Црне Горе ових дана упутио в.д. Врховног државног тужиоца Црне Горе.

Ако то узме у обзир, шеф режима би у Васкршњој честитки могао рећи сљедеће: “Дозволите ми да вас, на ваш велики празник Воскресења Христовог, поздравим с најљепшом поклоном који се може упутити вама, православним хришћанима Црне Горе, а који гласи: Срећно вам 12 година робије, ако се нађете испред цркви и Храмова на Васкрс!”

Такву честитку лидера државе, која је “економски тигар Западног Балкана”, одмах би ставили у наслов РТЦГ и Побједа, а режимски коментатори и ботови с портала ЦдМ,  Антена М и Аналитика би то наградили стандардним салвама мржње према православцима.

У знак подршке “вођи”, дио режимских коментатора би ускликнуо: “О, Боже, погледајте га како дивно изгледа”, а ботови би дали конкретан предлог: “Ухапсите Риста, баците га у тамницу”!

Дакако, јавило би се стоструко више “нежељених” коментатора, који би сатрли и говор шефа режима и његове ботове у прах и пепео.

А понеко би констатовао: “Е баш вам дивно изгледа овај модерни Ирод, којем је ненадани стратешки партнер Корона, краљица епидемија”

Између меркантилности и идеолошке острашћености

Збиља, на који начин шеф режима може честитати Васкрс Митрополиту и свештенству, када су они симболично ухапшени на Цвијети, а додатно принешени као сакралне жртве на олтар католичког Ускрса, који је био у исти дан?

Како, када је на Велики петак (17.04.2020.) портал ЦдМ извукао из идеолошког контејнера убуђалог хрватског аналитичара Давора Ђенера, те предочио његову мисао кроз сликовити наслов: “Ђенеро: Ристо Радовић и на Цвијети провоцирао државу”!?

Ђенеро је заиста дјелимично у праву-није требало провоцирати државу која не воли цркве али зато воли градилишта.

Умјесто службе на Златици, Митрополит је могао изнајмити неколико грађевинских аутобуса, који би били достојанствено напуњени до последњег мјеста свештенством и вјерницима, те отићи у слободну зону.

Рецимо, до оближњег градилишта и тамо одржати Литургију, знајући да се полиција градилиштима не смије примаћи, нити их контролисати, јер тамо влада закон Аутокефалних црногорских градилишта, којима је патријарх шеф режима.

Да је то тако, свједочи данашња Велика субота, гдје је полиција опсједнула православне црквe и Храмове, успут приводећи вјернике, а истовремено градилишта и супермаркети представљају “слободну територију” која је изван било какве контроле државе. 

Бесмисао политичког постојања шефа режима

Елем, свима је јасна дубина провалије која је пукла између Црне Горе и шефа режима, разапетог између назајажљиве меркантилности и идеолошке антиправославне острашаћености, гдје  брзином свјетлости губи образ, политички утицај и људски лик.

Од шефа режима је преостала само љуштура: кравата, одијело, гранање рукама и мимика лица којом покушава објаснити немогуће, да је сасвим нормална његова ненормалност.

Е сад, можете ли замислити ту муку, несрећу и јад да се ипак мора обратити “лудацима” које прогони и честитати им велики празник Христовог Воскресења?!

А можда је боље да не реагује, превиди празник и утихомири се у бесмислу свога постојања?

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply