Spreman za transport

Objavljeno: 07.04.2020, 19:09h

Piše: Ibrahim ČIKIĆ

Da mi je čitav svijet pričao da se, bukvalno rečeno preko noći, pola dunjaluka sa par TV saopštenja može natjerati u samoizolaciju a svjetska ekonomija baciti na koljena, rekao bih im da se šprdaju sa mojom inteligencijom. Još da su mi rekli da će i od moje, po svim šavovima podijeljene Crne Gore, preko noći napraviti građansku državu, kap bi prelila čašu i rekao bih im u lice da lažu, pa makar me i glave koštalo. Da čudo bude veće, sve ovo su postigli zahvaljujući nevidljivom gostu nazvanom covid – 19.

Bez imalo sumnje, virus koronu ćemo pobijediti, ali šta nas čeka dan poslije najveće pobjede u ljudskoj historiji, kako će je sve su prilike nazvati povjesničari, analitičari, sociolozi i filozofi. Što se mene tiče dan „D“ može koliko je sutra doći. Bezbrižno ga očekujem uz ovu molitvu Imama Alija a.s.:

“O Bože moj, sačuvaj mi lice izobiljem i ne ocrni mi obraz oskudicom, kako ne bih morao prositi potrebu životnu od onih koji od Tebe prose, zapadati u iskušenje da tražim naklonost zlih stvorova Tvojih, biti kušan u hvaljenju onoga koji mi daje i biti izazvan na kuđenje onoga koji mi uskraćuje! Jer Ti si iza svega toga vlasnik davanja i odbijanja. Ti doista imaš moć nad svim.”

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply