Feierstein: Covid-19 će biti optužen za ono što dolazi

Objavljeno: 05.04.2020, 12:16h

Radikalne mjere će dokinuti lične slobode i demokratska načela sve dok se ne isprazne džepovi poreskih obveznika. “Ako vjerujete da su recesija i spašavanje iz 2008. bili nešto grozno, pričekajte da vidite kako će se odvijati najveća ekonomska depresija u istoriji”

Mitchell B. Feierstein, britansko-američki investitor, bankar i pisac, je na kanalu RT u emisiji Keiser Report komentarisao ekonomsku situaciju u vezi sa pandemijom novog koronavirusa i konstatovao da će banke, političari i vlade krivicu prebaciti na Covid-19 i tako će ‘očistiti’ fiskalne deficite starije od 30 godina, labave monetarne politike, prevara i nedostatka odgovarajuće regulacije.

Na kraju će, prognozira on, biti oštro povećani porezi, čime će biti plaćene ove opake prevare, kao i nesmotrene politike potrošnje i niske kamate u posljednja tri decenije.

Radikalne mjere će, dokinuti lične slobode i demokratska načela sve dok se ne isprazne džepovi poreskih obveznika. “Ako vjerujete da su recesija i spašavanje iz 2008. bili nešto grozno, pričekajte da vidite kako će se odvijati najveća ekonomska depresija u istoriji”, kazao je on.

“Taj se mjehur tek počeo raspadati i pašće na mnoge glave prije nego što cijene stignu do dna. Druga strana medalje će biti puno gora od dizanja. Sve dok se financijske poluge, procjene i korporativni dug ne vrate na razumne nivoe, biće tako. Ali s druge strane, kada se dogodi nešto takvo, to su neponovljive mogućnosti da se stvari razjasne”, kaže Feierstein.

On kaže da je naučio dvije najvažnije lekcije toko 40 godina učešća na međunarodnim finansijskim tržištima, a to je da “nikada ne donosi odluke na temelju emocija ili ideologija i da nikada, ali nikada ne vjerujem vijestima”. “Današnji su mediji puno lošiji nego ’80-ih i 90-ih”, rekao je on.

“Više ne nude vijesti. Ono što nude su priče koje u 80 posto predstavljaju ideologije i mišljenja, 10 posto laži i spinova i tek 10 posto činjenica”, kazao je Feierstein za RT, prenosi Sott.net.

On kaže da kriza na Wall Street-u nema nikakve veze s Covidom-19 i da je 27. februara zapravo počela “korekcija”. Feierstein pojašnjava da to nije slučaj samo s ovim balonom, već da Wall Street i FED (Federalne reserve) tako funkcionišu od osnivanja i sve su prethodne krize sanirali porezni obveznici.

Prema njegovom mišljenju, još jednom će se pokušati spasiti oni koji su “preveliki da bi propali”, a Covid-19 će im biti pokriće za “ono što znaju raditi najbolje”, varati građane i druge države kako bi sanirali deficit težak hiljade milijardi dolara.

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply