Јахачи апокалипсе: Корона и “господар”

Objavljeno: 05.04.2020, 13:00h

Пише: Војин ГРУБАЧ

Упечатљив је утисак да се у овим кризним временима актуелни режим и шеф режима понашају као да им је корона-вирус савезник и стратешки партнер, а не истинска пошаст за народ и државу
 
То се најбоље види у односу режима према епархијама Српске православне цркве у Црној Гори.

Умјесто да сарађује са Митрополијом која је обуставила литије, понудила објекте Цркве за стационаре, режим осионо и тврдоглаво иде на сваку могућу врсту конфликта и то без икаквог пардона!

Аморално понашање власти и министрова “кашичица”

Да је то тако показало је полицијско саслушање пароха которског оца Момчила Кривокапића, али и привођење у пљеваљску полицијску станицу оца Дарка Пејића и оца Милосава Јовановића због, наводног, “прекобројног присуства” православних вјерника на службама?!

Колико се могло примјетити, пребројавање вјерника других конфесија који посјећују џамије и католичке цркве режим  није радио.

Споменимо и ситуацију 21. марта 2020. године када је никшићка полиција блокирала Храм Светог Василија Острошког у Никшићу, онемогућивши вјерницима да оду на службу  и причешће, што је изазвала буру оправданог негодовања у  јавности.

Јавност је у свим овим потезима уочила вапијуће некоректности и дупле аршине. Наиме, да су се исти ти вјерници, који је полиција зауставила оспред Храма  у Никшићу, окренули и колективно отишли у било који оближњи супермаркет, па и да их је било пет пута више, полиција их не би онемогућила у тој намјери постављањем полицијских возила испред супермакета.

Да се разумијемо, полицијска возила нису примјећена испред џамија у Црној Гори, што је интересатно и знаковито, а у њима се врши пет намаза дневно. Збиља, како то може бити?

 Посебна је прича подизање тензија око “кашичице за причешће” гдје се јавио чак,  гле чуда- чувениминистар одбране Црне Горе Предраг Бошковић да “изрази своју забринутост”.

Како то, и по ком правилу се министар одбране бави питањима вируса и кашичице за причешће, питање је?

Да он није врхунски епидемиолог и вирусолог који је случајно залутао у ресор одбране, или се помало помамио у овом времену кризе?

Како се министар Бошковић експертски бави ситуацијом око коронавируса, тада нека објасни јавности-како је дошло до експлозије епидемије у Тузима док се он “кашичицама за причешће” бавио?      

Ако све сумирамо, намећу се следећа два питања- како то да су црногорску власт “бринула” окупљања вјерника у црквама али не и у џамијама, те како може бити да их уопште није забринула много већа концентрација људи у маркетима и на градилиштима- него у црквама?  Да ли то могу објаснити јавности?

Ако не могу, а не могу, једино се може закључити да се актуелни режим, под антиправославном палицом шефа режима, понаша неадекватно и зачуђујуће аморално!

Велика пљачка режима у доба корона-епидемије

Ако је тачна информација да Влада Црне Горе у овом времену обуставе окупљања вјерника и отказивања протестних литија од стране православних епископа и даље ради на спровођењу мјера које воде ка пљачки имовине Митрополије, тада је понашање Владе подмукло да не може бити подмуклије.

Све су прилике да је тако, јер су медији недавно пренијели сљедећу информацију: “Адвокат Митрополије црногорско-приморске Далибор Каварић изјавио је, за “Новости”, да је прича Владе Црне Горе о дијалогу велика превара како би у тишини спроводили закон – припремали документацију и достављали је надлежним органима.”

Потом је Каварић то објаснио овако: “Влада, како је претходно најавила и обећала грађанима, почела је да преврће мошти наших светаца у намјери да сходно безаконом закону, како га сам митрополит Амфилохије назива, изврши отимање и пљачку непокретне и покретне црквене имовине, не би ли краткорочно остварила неку добит и платила неку рату кредита да би побољшала државни буџет.”

Констатујући потом следеће: “То је у суштини био њен циљ и смисао, или, како премијер каже – дух овога закона. Значи, дух тог закона је дубоко и суштински антихришћански, антицрквени, антибожији и антицрногорски. И он се, као што видимо, полако остварује јер је Влада почела са његовим спровођењем, односно припремама за велику пљачку.”

Дакле, умјесто да усљед пријетеће епидемије смртоносног вируса режим обуставе све конфликтне потезе, стави ван дејства спровођење сатанистичког Закона о слободи вјероисповијести, обустави паљбу режимских медија против Митрополије и православног народа Црне Горе који не подржава тај скаредни закон, актуелни режим и корона-вирус као да иду руку под руку.

Зато се црногорској јавности они данас представљају као два синхронизована јахача апокалипсе. 

Вријеме човјеколикиох штакора и људских минимума   

И то личи на истину, јер режим не интересује што тај сатанистички закон не подржава 80 одсто грађана Црне Горе и што је сугубо антиуставан-јер крши крши шест Чланова Устава Црне Горе, и то оне под бројем: 14, 24, 46, 58, 145 и 147.

Да се подсјетимо, чак у вријеме Олимпијада у древној Грчкој и ратови су се обустављали.

А у садашњој Црној Гори режим трудбенички изводи пљачку чак у доба епидемије?! И не заустављају се јер мисле да је то “нормално” и да је “увијек вријеме за њу”, па себи то  олако дозвољавају?

Да се разумијемо, у временима крупних проблема за народ и државу часни људи и одговорне групе савјесно обустављају све спорове и конфликте, а само човјеколики пацови и штакори осионо раде “свој посао”!

Нема сумње, режим демонстрира нечојство и бескруполозност највишег ранга, а све су прилике да нема тога моралног дна гдје ће се зауставити да не полети у још веће дубине.

Како су кренули да масовно крше кључне чланове Устава Црне Горе, изгледа да че нетакнут остати само један Члан Устава- онај о застави и химни.

“Поштујте заставу и химну”, стално кличће проклети антиправославни режим, док ноншалантно гази  један по један члан Устава Црне Горе, којег је он сам донио.

Збиља, а шта неки будући неразумни и екцесни потез режима на улице масовно изведе огорчени народ, који се неће освртати на корона-вирус, страх, панику и смрт који она сије?

Шта тада режим мисли да учини, док се свакодневно спушта испод сваког људског минимума?!

Против епидемије скандалозно-криминалним јавашлуком

Синдикат доктора медицине Црне Горе се 23. марта 2020. године обратио писмом предсједнику Владе Црне Горе Душку Марковићу, гдје су изнијелии следећи податак: “Користимо прилику да Вас упозоримо да је на сајту Владе објављен списак особа које су под надзором али са нетачним датумима почетка изолације”.

Указавши на јавашлук. да су ти спискови и непотпуни, објаснили су зашто је то важно: “Oво питање је врло важно јер може произвести бројне непријатности а потенцијално и инцидентне ситуације особама којима је период изолације завршен”.

Затим су навели крупне неправилности: “Већина установа и даље нема јасне смјернице за своје запослене”, па закључили: “Сви ови недостаци доводе до хаотичног кретања и поступања што за резултат има потенцијално заражавање већег броја здравствених радника”.

Потом иде најскандалознији дио писма гдје се каже: “Личне заштитне опреме недостаје. У оваквој ситуацији гдје поједини љекари немају чак ни хируршке маске, да не говоримо о маскама са П2/П3 нивоом заштите, дјеца министра Храповића се сликају са истима и користе их за забаву”, па су извели закључак:

“Ово је примјер невиђене бруталности према здравственим радницима који упркос свакодневном излагању опасности у недостатку или при недовољној количини личне заштитне опреме уредно обављају своје радне задатке.”

Наводећи да “здравствени радници свој посао обављају са текстилним маскама у недостатку других, а чија употреба је окарактерисана као неподобна и неефикасна од стране СЗО”,  те да недостају протоколи, брисеви- тестови и најлонски покривачи за кревете болесника, они су указали на мјесто проблема, рекавши: “Драгоцјено вријеме је изгубљено у двомјесечном увјеравању јавности од стране министра Храповића како имамо све и како смо спремни за ову ситуацију што је далеко од реалности”.

Слика коју су предоставили љекари је била застрашујућа, а само пет дана раније, 18. марта, шеф режима се обратио јавности по питању епидемије дајући потпуно лажну слику стања.

У свом театралном говору тада је рекао: “Епидемиолози су јуче утврдили да су инфициране и наше двије држављанке. То сазнање смо дочекали спремни. Наш здравствени систем, уз ванредне мјере Владе и интензивну активност и свих других државних институција, добро је организован за дјеловање у новонасталим условима.”

Добро је организован, каже, а потом закључује сљедеће: “Поучени негативним искуством неких европских земаља, ми смо на вријеме предузели одговарајуће мјере заштите здравља наших грађана. Влада је реаговала правовремено и адекватно, као и све јавне службе које показују високу одговорност у датој ситуацији, која је веома озбиљна.

Тај говор испуњен дезинформацијама је темељно срушен писмом Синдиката доктора медицине Црне Горе, из којег видимо да је Влада на епидемију реаговала запањујуће неправовремено и неадекватно, као и скандалозно неодговорно са очигледним криминалим јавашлуком у организацији који је на нивоу класичне саботаже.  

Лицемјерни говор  шефа режима, и бесконачност глупости

Укратко, шеф режима је у свом говору изрекао грубу неистину и обмануо јавност, показавши да уопште не зна какво је стање у држави када је епидемија у питању, што је недопустиво.

 А можда зна какво је стање, али га питање епидемије уопште и на интересује јер му она можда дође као  савезник и стратешки партнер у спровођењу сатанистичког закона који му је, изгледа, једино у глави?!  Да ли је то у питању, или није?

Ако није, тада мора објаснити- због чега је стање катастрофално, што су љекари децидно образложили у писму, а што је потврдила и страшна “експлозија” епидемије коронавируса у Тузима? 

У том нереалном говору, гдје је позвао грађане не мобилизацију против вируса, шеф режима је рекао и ово: “Оставимо по страни политичке неспоразуме и подјеле. Окренимо се једни другима. Угледајмо се на свијетле примјере из наше славне историје”.

Ово је већ незапамћено лицемјерје, јер је прије само пар мјесеци шеф режима дијелио грађане Црне Горе на “наше” и “њихове”, “своје” и “туђине”, поручивши “њиховима”: ”Не залијећите се, има нас више”?!

 Ехо ових својих нељудских и помамних ријечи шеф режима је потом могао чути на антилитијском скупу на Цетињу, којег је одржало пар стотина офуцаних оклепина и аморалних јадова, а који су  његову ријеч “они” превели у “душмани”. Исправно превели!

Шеф режима још не схвата да је таквом сумбурном реториком грубо скршио Устав Црне Горе по којем су сви грађани једнаки, слободни у својим увјерењима, самим тим спаливши функцију на којој се налази.

Јер, управо је предсједник државе тај који мора штитити Устав а не кршити га, као да је Устав канаваца за чишћење његових цокула.

Прецизирано, једини разлог због којег предсједник Црне Горе може законски бити смијењен прије завршетка мандата је само један-кршење Устава! А овај садашњи, то стално ради!  

Да све буде чудније, ехо запаљиве запаљиве реторике шефа режима довео је и до скрнављења државних симбола Црне Горе, рецимо-када је под њима петнаестак антихероја и антицрногораца претукло младог момка испред Делте. Петнаест на једнога, под црногорским барјацима, како то!?

Исто скрнављење је “професионално oдрадио” и даниловградски полицајац, који државне симболе носи на униформи, а који се испред Храма у Подгорици прерушио у вјерника те гађао кршима своје колеге полицајце, да би их покренуо на народ око себе.   

Прерушени полицајац бије кршима полицијце, и нема никакве истраге, гдје то још има?!

Да не спомињемо недавну акцију полиције која је “открила тајне депеше о планирању тешких диверзантских акција, гдје су провукли како сви диверзантски путеви воде према Острогу.

И све су то предали режимској Побједи” и РТЦГ на појачано трубљење, да би депеше на крају баладе испале фалсификоване папирчине са лажираним фототипским печатима и потписима.

Која брука, који блам режима, шефа режима и режимских медија приде.

Клекнути и тражити опроштај од грађана

Послије свих ових бизарних инцидената и баханалија, свима је видљива трагична изанђалост и отрцаност фраза којом је шеф режима завршио говор, а она несретница гласи: “Нек је вјечна Црна Гора!”

Елем, када говоримо о вјечности, која је облик бесконачности, није згорега подсјетити се познате мисли Алберта Ајнштајна који је рекао: “Само су двије ствари бесконачне, свемир и људска глупост! За свемир нисам баш сигуран!”

Управо зато, умјесто да клекне пред грађанима Црне Горе и затражи опроштај за сво зло које је учинио, и које сада чини, шеф режима ноншалантно и опупшено говори о вјечности, и то државе у којој данас царује тешки државни неморал и безакоње.
 
Државе, којој он урушава темеље антиуставним дјеловањем, промовисањем сатанистичких закона, јавашлуком у борби против смртоносне епидемије и говорима који постају све неадкеватнији и чуднији.
 
Зато имамо навиђени случај, да се држава коју је обећавао да ће бити ка’ Монакo претворила у јазбину којом царује бахати и помамљени  башибозук скупљен “с коца и конопца”, док медијским небом сурфују наказне идеолошке твари демонстрирајући “све љепоте” свога људског минимума.
Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply