Otkazano dva miliona letova do 31. juna

Objavljeno: 02.04.2020, 13:34h

Otkazivanje letova jedna je od mjera na koju su međunarodne agencije za vazdušni saobraćaj bile prinuđene zbog pandemije virusa korona,

Do kraja juna u svijetu je, zbog pandemije virusa korona, otkazano više od dva miliona letova, što će nanijeti gubitke od oko 252 milijarde dolara, navodi se na sajtu Međunarodne asocijacije za vazdušni saobraćaj (IATA).

Otkazivanje letova jedna je od mjera na koju su međunarodne agencije za vazdušni saobraćaj bile prinuđene zbog pandemije virusa korona, a preduzele su i druge, kako bi zaštitile svoje zaposlene i putnike, prenosi Tanjug.

IATA je objavila na svom sajtu koji su aerodromi u svijetu zatvoreni i koji letovi su sve obustavljeni, ali i smjernice putnicima kako da se ponašaju, ako već moraju da putuju.

Evropska agencija za bezbijednost vazdušnog saobraćaja (EASA) otkazala je sve planirane posjete i sastanke svojih zaposlenih, a angažovano je nadležno osoblje koje je u stalnom kontaktu sa kolegama kako ne bi došlo do rizika za bezbednost vazdušnog saobraćaja.

EASA-e navodi i da je napravljena lista aerodroma koji se nalaze u najrizičnijim oblastima, gdje je mogućnost transmisije virusa veoma visoka.

Na toj listi su označeni svi aerodromi u Iranu, Južnoj Koreji, Turskoj, kineskoj provinciji Hubei, kao i aerodromi iz najugroženijih regija Italije, Španije, Austrije, Francuske, Njemačke i nekoliko američkih saveznih država.

Takođe, na sajtu se navodi i kako bi osoblje aviona trebalo da se ponaša tokom i posle leta.

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply