Šta možemo očekivati od aprila?

Objavljeno: 01.04.2020, 07:45h

Tri stvari obilježavaju ulazak u april mjesec, a samim tim – govore i kakvu će nam energiju on donijeti.

Prva je konjukcija Saturna i Marsa na prvom stepenu znaka Vodolije – kontakti Marsa i Saturna, čak i oni koje nazivamo „dobrim aspektima“ nikada nisu prijatni i govore o snažnom miješanju dvije energije. Hladna, restriktivna i ograničavajuća od strane Saturna i vrela, napadačka i agresivna od strane Marsa. Ta kombinacija vruće – hladno, i juri – koči dovodi do velikih napetosti u nama, kada pričamo o mentalnom stanju ali istovremeno i pokazuje da se situacija vrlo lako baš u aprilu može „prelomiti preko koljena“. Šta to tačno za aktuelnu situaciju znači? Pa, znači da će se vjerovatno baš tokom ovog mjeseca ili cjelokupna restriktivna situacija okončati ili da će se makar stvoriti značajni uslovi za njen završetak u prvoj polovini maja.

Druga je pozicija Venere u zoni fiksne zvijezde Algol koja nosi prirodu takođe Marsa i Saturna – pošto Venera predstavlja ljubav, novac, životne radosti i zadovoljstva, uživanja – sa one negativne strane bićemo u periodu velikih borbi za sve to, a sa one pozitivne – ovo jeste mjesec u kojem će se roditi neke zaista ozbiljne veze koje će imati karmičku prirodu i koje će odlikovati trajnost, ali i ogroman energetski i emotivni intenzitet.

Treća je Mjesečeva prva četvrt u znaku Raka, znaku koji predstavlja dom, porodicu, zemlju, korijene, stabilnost, naše mjesto sigurnosti i spokoja. Koliko god nam trenutne okolnosti bile restriktivne, one su ipak prilika da više obratimo pažnju na prave vrijednosti, koje smo do sada zanemarivali i stavljali u drugi plan.

Prva planeta koja mijenja znak je Venera, koja trećeg aprila prelazi u znak Blizanaca. U ovom znaku će ostati sve do početka avgusta, s obzirom na to da je u maju čeka redovan retrogradni hod. Venera u Blizancima pojačaće komunikaciju, počećemo da se osjećamo življe, opuštenije, lakše ćemo i ljepše flertovati i mnogo, mnogo pričati o ljubavi. Dobar odnos Venere sa Saturnom i Marsom donijeće pokretanje lijepih emotivnih odnosa – pa čak ako oni u prvoj fazi budu samo „preko žice“.

Aprila 8. imamo pun Mjesec u znaku Vage. Pošto tog dana imamo i tačan kvadrat Marsa iz znaka Vodolije sa Uranom iz Bika – sigurno je da će ovaj period biti vrlo naelektrisan i pun intenziteta. Emotivne, partnerske i poslovne veze su u ovim danima pod velikom presijom, ali i porodične relacije mogu trpjeti. Savjet je ne donositi bilo kakve, iole značajnije odluke.

Aprila 11. Merkur iz znaka Riba prelazi u Ovna. Mnogo toga, do sada sakrivanog od nas – izaći će na svjetlost dana. Mnoge će informacije konačno dobiti pravi oblik i jasnoću. Merkur u znaku Ovna donosi inicijativu, pokretanje, jačanje optimizma i volju za akcijom.

Aprila 19. Sunce prelazi u znak Bika i počinje vladavina ovog znaka. Odmah 23-eg imamo i mlad Mjesec ovdje, kao i prelazak Merkura 28-og aprila. Naglašena mirna, Bikovska energija donijeće rasterećenje od pritisaka a istovremeno otvoriti i vrata mnogo pokretnijem i življem narednom mjesecu. (Izvor: zenskimagazin.rs)

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register