Короноборци НКТ: Утваре или саботери

Objavljeno: 31.03.2020, 15:15h

Пише: Војин ГРУБАЧ

Јавност Црне Горе су потресле новости о љекарима у карантинима јер су те информације најбољи показатељ шта је актуелни режим радио у двомјесечним припремама државе за пошаст коронавируса.

Умјесто да се љекарима на вријеме набавила опрема која ће им заштитити здравље и живот да би могли нормално обављати свој опасни посао, и спровеле све остале неопходне мјере за очекивани долазак вируса, чиновници који су одговорни за тај задатак су тотално подбацили.

Све су прилике да се актуелни режим налази у стању континуираног и тешког шока од молебана и литија, те да се од психичких траума потпуно паралисао када је борба против коронавируса у питању.

Шеф режима-све је спремно, а љекари у карантину!?

Јавност је посебно узрујала новост са портала “Вечерње новости”, гдје се наводи сљедеће: “Након што је потврђено да је љекар Опште болнице Бар инфициран вирусом корона, од викенда се у изолацији налазе 43 здравствена радника регионалне болнице за Црногорско приморје. Епидемиолошка истраживања су у току, тако да постоји могућност да тај број буде и већи.”

Порталу “Вијести” је данас из Завода за хитну медицинску помоћ потврђено: “Докторка и техничарка подгоричке Хитне помоћи су у самоизолацији, по препоруци епидемиолога”, да би ту информацију одмах допунила сљедећа новост: “У Подгорици је 17 здравствених радника превентивно послато у карантин, што је саопштио Јевто Ераковић, директор Клиничког центра Црне Горе.”

Прије пар дана портал “ЦДМ” је пренио сљедеће: “Више љекара из Андријевице запослених у Дому здравља и Хитној помоћи налази се у изолацији јер се сумња да су били у контакту са обољелим од коронавируса, саопштено је из Института за јавно здравље.”

Црна Гора остаје без љекара у критичном моменту а, да се подсјетимо, у свом театралном говору 18. марта ове године шеф режима се као предсједник Црне Горе обратио јавности по питању епидемије, гдје је рекао:
“Епидемиолози су јуче утврдили да су инфициране и наше двије држављанке. То сазнање смо дочекали спремни. Наш здравствени систем, уз ванредне мјере Владе и интензивну активност и свих других државних институција, добро је организован за дјеловање у новонасталим условима.”

Наставак говора је био овакав: “Поучени негативним искуством неких европских земаља, ми смо на вријеме предузели одговарајуће мјере заштите здравља наших грађана. Влада је реаговала правовремено и адекватно, као и све јавне службе које показују високу одговорност у датој ситуацији, која је веома озбиљна.“

Послије масовног слања љекара у карантине и моћне епидемије у Тузима, очигледно је да је шеф режима грубо обмануо јавност одржавши неадекватни говор пун дезинформација, за што би морао сносити озбиљну одговорност.

Чак љекаре нису заштитили од опасног вируса

Да се разумијемо, када иду епидемије озбиљних вируса прво и основно правило је-заштити љекаре, јер ако се остане без љекара која је алтернатива?

У Италији се то рјешавало хитним пријемом студената медицине у радни однос, а шта ће радити у Црној Гори када љекари, самим тим и они који дођу на њихова мјеста, ни до дан данас немају адекватну заштитну медицинску опрему?
Главни и одговорни уредници овога хаоса, куршлуса и лудила који личи на саботажу су шеф режима и премијер.
Зтим слиједе њихови потчињени: Милутин Симовић, који је предсједник Националног координационог тијела за заразне болести (НКT), уједно потпредсједник Владе и министар пољопривреде и руралног развоја, као и Кенан Храповић, министар здравља Црне Горе, који су својим криминалним радом довели у питање животе љекара, а самим тим и грађана уопште.

У тај списак се мора додати и министар одбране Предраг Бошковић, који се бавио епидемијом тако што се фокусирао на “кашичице за причешће”, док су му диносауруси коронавируса ударали на здравствене раднике и варош Тузи, гдје се десила експлозија епидемије па данас имају 32. обољеле особе.

У међувремену пристижу нове информације: “У Црној Гори је тренутно 237 здравствених радника у изолацији због опасности од коронавируса”, саопштио је у емисији “Аргументи” РТЦГ директор Ургентног блока Клиничког Центра Нермин Абдић.

Да би данашњи дан био финиширан са информацијом: “У Црној Гори на нови коронавирус тренутно је позитивно 10 здравствених радника – шест љекара и четири медицинске сестре”, саопштено је из Института за јавно здравље. Укратко, потпуна катастрофа!

Збиља, гдје је у овако критичној ситуацији предсједник државе да објасни свој говор и своје непознавање ситуације, те затражи опроштај од јавности?

Шта још мора да се деси да Симовић, Храповић и Бошковић добију отказе због неспособности или саботаже, и да метлама буду истјерани из свих државних институција?

Борба против Митрополије умјесто против епидемије

Налазећи се под трајним шоком од литија и молебана, црногорски режим се крупном, па и фаталном грешком концентрисао на активност против Митролополије, умјесто против епидемије.

Умјесто да љекаре обезбиједе са животно важним маскама које имају П2/П3 ниво заштите, режим се острвио на Митрополију гдје смо видјели полицијско привођење на саслушање православних свештеника: o. Момчила Кривокапића, о. Дарка Пејића и о. Милосава Јовановића.

Портал “Вијести” је обавијестио јавност да су “будвански инспектори ухапсили свештеника Митрополије црногорско-приморске Горана Баћана, кога сумњиче за кршења привремене мјере Министарства здравља о спречавању ширења коронавируса, јер су инспектори у манастиру Режевићи, за вријеме служења јутарње литургије, затекли 11 грађана”.

Што је најинтересатније, јавност нема спознаја о томе да ли полиција брине о здрављу муслиманскихј вјерника обилазећи џамије и пребројавајући вјернике у њима?

Ту информацију би јавности морао да саопшти министар полиције Мевлудин Нухоџић, али и да објасни због чега до сада није слао полицијске патроле које ће онемогућавати улазак исламских вјерника у џамије, као што је то урадио у Никшићу гдје су полицијске патроле блокирале Храм Светог Василија Острошког.

Јавност тражи и појашњење овога- ако је 11 вјерника у манастиру Режевићи било повод за интервенцију полицијских инспректора, зашто полиција не интервенише у продавницама и маркетима када се у њима истовремено нађе11 или више купаца?

Како видимо грубу селективност у примјени закона, министар Нухоџић би такође морао лијепо поднијети оставку због несавјесног рада, и потражити посао који умије радити.

Министар Храповић изгубио драгоцјених два мјесеца

Када се 23. марта 2020. године Синдикат доктора медицине Црне Горе обратио писмом предсједнику Владе Црне Горе Душку Марковићу, и објаснио ужасно стање такозване “борбе против коронавируса”, јавност је схватила да је актуелни режим “преспавао” припрему за борбу против планетарне пошасти.

Љекари су у том писму указали да се десио страшни јавашлук током јавне објаве списка особа које су биле под надзором, гдје је тај списак био непотпун са фигурирањем нетачних датума почетка изолације одређеног броја људи.

Затим су навели да: “Већина установа и даље нема јасне смјернице за своје запослене”, са упозорењем: “Сви ови недостаци доводе до хаотичног кретања и поступања што за резултат има потенцијално заражавање већег броја здравствених радника”.

Потом иде најскандалознији дио писма гдје се каже: “Личне заштитне опреме недостаје. У оваквој ситуацији гдје поједини љекари немају чак ни хируршке маске, да не говоримо о маскама са П2/П3 нивоом заштите, дјеца министра Храповића се сликају са истима и користе их за забаву”, па су извели закључак:

“Ово је примјер невиђене бруталности према здравственим радницима који упркос свакодневном излагању опасности у недостатку или при недовољној количини личне заштитне опреме уредно обављају своје радне задатке.”

Наводећи да здравствени радници користе текстилне маске, чија употреба је окарактерисана као неподобна и неефикасна од стране СЗО, те да недостају протоколи, брисеви- тестови и најлонски покривачи за кревете болесника, они су исправно уперили прстом на главног кривца, рекавши:

“Драгоцјено вријеме је изгубљено у двомјесечном увјеравању јавности од стране министра Храповића како имамо све и како смо спремни за ову ситуацију што је далеко од реалности”.

Данашња ситуација гдје је 237 здравстених радника у карантину а десет зараженио вирусом, показује да је Синдикат доктора медицине Црне Горе дао тачну информацију, те да јавност само њима може вјеровати.

Министри са родбином да лијече пацијенте, или како?

Умјесто да се послије писма љекара распустило Национално координационо тијело за заразне болести, Симовић и Храповић смијенили а против њих се покренуо поступак због криминалног јавашлука, све и даље тече утабаним ненормалним путем.

Симовић и Храповић се баве “високом политиком” и препуцавају око неких респиратора из Србије, па одбијају поклоњене респираторе из те исте Србије, а нису били у стању да медицинско особље обезбиједе скафандерима и адекватним маскама са П2/П3 нивоом заштите, као и да елиминишу кључне пунктове проблема које су љекари објаснили у писму премијеру.

Министар полиције Нухоџић шаље полицијске инспекторе да се шуњају око православних цркви док министар одбране Бошковић и даље пати због “кашичица за причешће”, од чега има ноћне море да му више није јасно који ресор покрива.

И тако, ми гледамо продужетак пројаве ненормалности садашњег режима, опскурних ликова из власти које краси тотална неодговорност и свирепа безосјећајност.

Збиља, шта се десило са специјалним маскама с којима су се играла дјеца министра Храповића, који је такве маске, вјероватно, подијелио и својој широј родбини и родбини других министара умјесто љекарима?

Зар не би било лијепо, људски и џентлменски да министри Симовић, Храповић и Бошковић послије оставке узму са собом све оне којима су подијељене специјалне маске, укључујући своју дјецу и рођаке, те да хитно оду у најближе болнице и воде бригу о пацијентима док се љекари не врате из карантина?

Јер, управо они су ти који су својом неспособношћу и бахатошћу урадили све да ова трагедија сличи класичној саботажи.

Глогов колац за дух негатива, да се хипноза разбије

Шта да уради народ и јавност да се режим тргне из хипнозе и почне радити свој посао?

Прије свега да хитно распусти Национално координационо тијело за заразне болести и изабере ново, те да се посмјењују сви министри саботери, и спашава што се спасти може!

Јер, сумње нема да су мирис тамјана и библијске слике протестних молитвених шетњи величанственог православног народа Црне Горе били тешки удар на психу режимских неосатаниста, који су пројектовали и донијели скаредни Закон о слободи вјероисповијести.

Управо зато, изгледа да су Црној Гори поред епидемиолога и вирусолога данас најпотребнији “вампиролози” и “сатанолози”, који ће ударити “глогов колац” у дух антиправославног негатива од којег је данашњи псеудоцрногорски режим потпуно изгубио разум.

Да затим, рецимо, послије освјежујуће сеансе егзерцизма, сви државни функционери изађу пред народ и три пута ускликну: “Одричемо се сотоне”, па тек онда да одговорно приступе својим обавезама и задацима које су темељно “упрскали” када је борба против страшне епидемије у питању.

Збиља, како ријешити ситуацију када видимо да је актуелни режим апсолутно неспособан и преплављен опскурним, бахатим ликовима које је Бог низашта дао?

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply