RTCG odbila zahtijev Mitropolije da prenosi liturgije

Objavljeno: 26.03.2020, 16:30h

Direktor RTCG Božidar Šundić je odgovorio da Javni servis u ovom trenutku nema produkcione niti kadrovske kapacitete da, mimo informativnog programa, realizuje i proizvodi dodatne programske sadržaje.

Javni servis Radio-televizije Crne Gore (RTCG) odbio je zahtjev Mitropolije Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori (SPC) da prenosi bogosluženja u periodu Vaskršnjeg posta dok traje mjera Vlade da se vjerski obredi u Crnoj Gori mogu obavljati isljučivo bez prisustva građana.

Kako je saopštila Mitropolija, generalni direktor Radio-televizije Crne Gore Božidar Šundić je odgovorio da Javni servis u ovom trenutku nema produkcione niti kadrovske kapacitete da, mimo informativnog programa, realizuje i proizvodi dodatne programske sadržaje.

U RTCG je potvrđeno Radiju Slobodna Evropa da je pomenuti odgovor upućen Mitropoliji SPC.

Mitropolija se obratila Javnom servisu, ali i Nacionalnom koordinacionom tijelu, Vladi i Skupštini Crne Gore da posreduju kod Radio-televizije Crne Gore da bi se “odvojio prostor i vrijeme njenog programa da duhovnu i moralnu žeđ za liturgijskim sadržajem iz crnogorskih crkava i manastira, vjerujući ljudi utole prateći bogosluženja putem televizijskih ekrana”.

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply