‘Farmont’: Respiratori nisu mogli da budu izvezeni iz Srbije zbog zabrane

Objavljeno: 26.03.2020, 14:14h

Respiratori proizvođača Maquet-Getinge Group iz Švedske nijesu plaćeni avansno i nijesu ni dolazili do srpske granice već su bili na carinskom lageru u Beogradu.

Pilikom njihovog preuzimanja nijesu se mogli odraditi izvozni carinski papiri jer je roba bila pod blokadom za izvoz. U međuvremenu respiratori su prodati drugoj kompaniji u Srbiji, pojasnili su iz firme Farmont DOO Danilovgrad preko koje je FZO nabavio ostala dva respiratora, reagujući na izjavu direktor FZO Seada Čirgića.

Nakon potpisivanja ugovora sa Fondom zdravstva Crne Gore, kako su pojasnili iz firme Farmont, oni su kao dobaljači krenuli u nabavku respiratora. Tri su se nalazila u Srbiji, a dva u Hrvatskoj.

“Naime, aparati su bili u vlasništvu kompanije Getinge Group – Beograd – Srbija i nalazili su se na carinskom lageru. Nakon potvrđene naružbe od Getingea, prevoznici su došli za robu, kako u Beogradu, tako i u Zagrebu. Roba je preuzeta iz Zagreba i već je isporučena Zdravstvenima Institucijama u CG, a u Beogradu prilikom preuzimanja iste, nijesu mogli da se odrade izvozni carinski papiri, jer je predmetna roba, tj. tarifni broj pod kojim se ta vrsta robe vodi, bila pod blokadom za izvoz. U međuvremenu, kako je predmetna roba bila pod blokadom za izvoz, ona je prodata drugoj kompaniji u Srbiji“, pojasnili su iz firme Farmont, prenosi RTCG.

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply