EU: Crnoj Gori tri miliona za zdravstvo, 50 za dugoročni program

Objavljeno: 25.03.2020, 11:47h

EU i u teškim trenucima borbe protiv COVID19 stoji sa Crnom Gorom i pomaže urgentno nabavku opreme i zaštitnih sredstava

Evropska unija donira tri miliona Crnoj Gori za hitnu pomoć za zdravstvo i 50 miliona za dugoročni programa u skladu sa potrebama, a najviše za zdravsto, ekonomiju i preduzetnike, objavio je na Tviter nalogu šef Delegacije EU u Podgorici Aivo Orav.

“Velika zahvalnost Evropskoj uniji za podršku Crnoj Gori u najtežim trenucima borbe protiv COVID19. Evropske vrijednosti i solidarnost na djelu!”, poručio je premijer Duško Marković takođe na Tviter nalogu Vlade.

On je naveo da će Crna Gora nastaviti da predano radi sa Evropskom komisijom i Delegacijom “da zajednički saniramo posljedice krize”.

Iz Vlade je saopšteno i da je dogovoreno ubrzavanje 18 miliona eura vrijednog zajedničkog programa za pomoć malim preduzećima, najranjivijim kategorijama društva i nezaposlenima.

“EU i u teškim trenucima borbe protiv COVID19 stoji sa Crnom Gorom i pomaže urgentno nabavku opreme i zaštitnih sredstava sa 3 miliona eura kroz sistem UN. Istovremeno radimo na definisanju modela za dodatnih 50 miliona eura pomoći za prevazilaženje socio-ekonomskih efekata izazvanih krizom”, navedeno je na Tviteru Vlade.

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply