Slijepi miševi i korona virus

Objavljeno: 19.03.2020, 07:51h

Globalno uništavanje prirode i njene raznovrsnosti svet je suočilo sa jednom od najvećih kriza kakva je pandemija virusa COVID-19. Vodeći stručnjaci za zaštitu prirode decenijama su upozoravali svetske lidere na moguće posledice, no malo toga je učinjeno da se čovečanstvo okrene održivom razvoju i time osigura svoju bezbednost.

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije od četvrtka 19. marta od 17 časova na svom YouTube kanalu započinje sa onlajn predavanjima čije će teme biti prirodnjačke. Prva predavačica biće dr Ivana Budinski, stručnjak za slepe miševe.

„Ovo je naš doprinos da se u ovim teškim trenucima solidarišemo i javnosti pojasnimo izvor problema. Veliki strah i panika nikome neće pomoći. Želimo da građanima Srbije i regiona koji su u karantinu popunimo vreme kvalitetnim obrazovnim sadržajem“, kaže Milan Ružić, izvršni direktor Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije i dodaje: „Vesti o slepim miševima koji su najverovatniji izvor mutiranog korona virusa popunjavaju stupce novina i portala duže od dva meseca. Upravo iz tog razloga građanima ćemo da pružimo priliku da čuju sve o slepim miševima i njihovoj vezi sa korona virusom od izuzetnog stručnjaka kakva je dr Ivana Budinski“.

U Društvu za zaštitu i proučavanje ptica Srbije kažu da će se ovakvi onlajn prenosi predavanja i duskusije nastaviti, a da će građani o njima moći da se informišu na stranici www.pticesrbije.rs i na njihovim društvenim mrežama.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply