Institucije lagale: Dom zdravlja u Tološima ipak renoviran za zaražene

Objavljeno: 19.03.2020, 09:52h

Ispostavilo se da su sumnjičavi građani bili u pravu još krajem februara, a da se informacija od javnosti krila iz nepoznatog razloga.

“Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković saopštio je za TVCG da je Glavni grad obnovio dio inventara Hitne pomoći, ali i renovirao objekat DZ u Tološima, koji će, kako je istakao, služiti za prihvat onih za koje se bude procijenilo da su možda zaraženi virusom korona. Istakao je i da su zatvorili Dječiji i Kraljev park, ali da će, najvjerovatnije, danas morati slično da urade i sa brdom Gorica i trim stazom”, navodi se u vijesti koja je objavljena na portalu RTCG-a

Portal PCNEN je još 28. februara provjeravao navode pacijenata koji su se plašili da će se Dom zdravlja u Tološima zatvoriti i biti prenamijenjen za inficirane od koronavirusa. Tada smo od institucija dobili odgovor da su informacije koje smo dobili od sumnjičavih građana/ki netačne i da se radi o redovnom renoviranju.

“Dakle, ne radi se, niti se planira zatvaranje bilo kog objekta, već se sprovode redovne aktivnosti u cilju poboljšanja uslova za rad zaposlenih i boravak pacijenata, a samim tim i podizanja nivoa kvaliteta zdravstvenih usluga, što je osnovna misija menadžmenta Doma zdravlja Podgorica”, stojalo je u odgovoru Doma zdravlja Podgorica na pitanja PCNEN-a.

Pacijetni sumnjičavi, ali zvanično – Dom zdravlja Tološi neće postati karantin

Ispostavlja se da su navodi građana bilu tačni, a institucije su sakrile tačnu informaciju od javnosti, iako tada još uvijek nisu bile stupile posebne mjere.

Na sajtu Glavnog Grada u obavještenju od 12. marta stoji da je Agencija za stanovanje završila radove na adaptaciji Doma zdravlja Tološi.

U razgovoru sa pacijentima saznali smo da  su par dana nakon našeg teksta bili rasporođeni u druge domove zdravlja i od tada još nisu vraćeni.

V. Vujisić

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply