Oprez, šire se laži o koronavirusu!

Objavljeno: 17.03.2020, 07:26h

Ako dobijete ovakvu poruku – odmah je izbrišite

Internetom stalno kruže neprovjerene informacije i poluinformacije, a to može biti izrazito opasno u kriznim situacijama, kakva je trenutna pandemija koronavirusa. Zato se mora obratiti naročita pažnja.

Ako primite poruku ovakvog ili sličnog sadržaja, ignorišite je i obrišite iz mobitela, poručuju iz geek,hr.

“Molim Vas proslijedite poruku. Dobre vijesti, koronavirus iz Vuhana može se izliječiti pomoću vode s kuvanim bijelim lukom. Stari kineski doktor dokazao je efikasnost ovog lijeka. Mnogi pacijenti su takođe ovako izliječeni. Osam (8) listova bijelog luka i sedam (7) čaša vode treba prokuvati zajedno. Popijte ovaj napitak i preko noći ćete osjetiti poboljšanje. Drago mi je što se ova poruka dijeli među ljudima”

Ovakva (ili slična) poruka već kruži svijetom na različitim jezicima. Ne nasjedajte na prevaru, službeni lijek za koronavirus još uvijek nije potvrđen nigdje.

Savjet je da poruku odmah izbrišete zbog toga što se može dogoditi da neko pomisli kako je ovo zaista djelotvoran lijek, pa samim time nije neophodno da uopšte dovodite sebe u iskušenje. Najlakše je obrisati poruku i ne razmišljati više o tome.

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply