Bez panike i nereda

by | mar 11, 2020 | Blog | 1 comment

Ministar zdravlja Kenan Hrapović prosto uliva povjerenje građanima kao stručan, odgovoran čovjek, i pravi profesionalac. Zato, bez panike i nereda.

Generalni direktor Direktorata za vanredne situacije MUP-a, Mirsad Mulić, je kao profesor srpskohrvatskog jezika izvanredan stručnjak za vanredne situacije. U njega javnost ima još veće povjerenje nego u Hrapovića, zato ne znam čemu eventaulana panika i nered. Bitno je i to što su Hrapović i Mulić pravi profesionalci, a ne nekakvi partijski poslušnici.

Ne nasijedajte na lažne informacije tipa: da imamo već četiri registrovana slučaja, da nemamo opreme u bolnicama, pravog karantina, da će Vlada na sjutrašnjoj sjednici zabraniti sve javne skupove i naložiti prekid rada škola i vrtića… To su dezinformacije u cilju širenja panike i nereda.

Imamo profesionalni Javni servis u službi građana kojem svi vjerujumo, za koga znamo da uvijek istinito i blagovremeno obavještava javnost, stoga ne nasjedajte na svakojake dezinformacije.

Vlada je, Bogu hvala stabilna, i uživa ogromnu podršku građana, kao i sve naše institucije – koje su nezavisne i profesionalne, kao što svi znamo. Tako, mjesta za paniku i nered stvarno nema.

Nije mi jasno zašto je već, kako čujem, nastao opšti metež u Bokanovim prodavnicama i da se ne može naći slobodna korpa. Bokan je narodni čovjek, uvijek i sve je radio za narod i KK Budućnost. Zaliha kod njega ima dovoljno, zato bez panike i nereda, molim.

Na kraju, Milo mi je što su se oni profesori univerziteta povezali i podržali litije. Vrijeme je bilo da se najzad udruže i glasnu, ali isto mislim da su to trebali mnogo, mnogo prije. I povodom drugih stvari kojima se decenijama upropašćavalo ovo društvo. Nemojte me strijeljat zbog ovog mišljenja!

Posebno mi je Milo, što im je naš najbolji, najpametniji i najnezavisniji novinar očitao bukvicu, u tekstu “Akademik i profesori sa Gandijem na usnama i Amfilohijem na čelu”.

Što? I on je profesor – novinarstva.

Jeste, jeste. Predavao je na UDG ili tako nekom, Atlas fakultetu.

1 Comment

Submit a Comment