Sindikat traži obustavu disciplinskih postupaka protiv novinara TVCG

Objavljeno: 10.03.2020, 19:35h

Sindikata medija Crne Gore (SMCG) zahtijeva od generalnog direktora RTCG Božidara Šundića da odmah povuče odluku o pokretanju disciplinskih postupaka protiv novinarke Nevenke Ćirović i urednika Zorana Lekovića “i na taj način spriječi dalju kompromitaciju Javnog servisa koji je i bez ovoga u javnosti prepoznat kao politizovan i blizak vlastima”.

“Smatramo da i formalno uvođenje jednoumlja i kažnjavanje rijetkih pojedinaca, kakvi su Ćirović i Leković, koji se usuđuju da govore o profesionalnim i drugim nepravilnostima koje se dešavaju u RTCG od dolaska aktuelnog menadžmenta i uredničkog tima, ne idu u prilog i onako degradiranoj slobodi medija u Crnoj Gori”, rečeno je u saopštenju.

Disciplinski postupak protiv novinarke Ćirović, koja je i potpredsjednice SMCG, pokrenut je na inicijativu njene koleginice Tanje Šuković, autorke emisije o mitropolitiku crnogorsko-primoskom Amfilohiju, koju je Ćirović javno osudila.

Leković se takođe zamjerio mnadžmentu zbog objava na svojoj FB stranici.

“Disciplinski postupci koji su pokrenuti zbog objava na društvenoj mreži Facebook mogu da rezultiraju i otkazima. Ako se to desi, a očekujemo da hoće ako se menadžmentu Javnog servisa eksplicitno ne kaže da su njihove odluke i demonstracija moći nedopustive, to će biti konačni udarac na višemjesečni progon Ćirović i Lekovića”, ocijenio je SMCG.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register