SZO podigla nivo opasnosti od korona virusa na veoma visok

Objavljeno: 29.02.2020, 21:05h

Broj oboljelih od koronavirusa u svijetu bliži se broju 84.000, od čega, do sada, ima nešto manje od 2.900 smrtnih slučajeva.

Svjetska zdravstvena organizacija podigla je nivo opasnosti od globalnog širenja korona virusa na “veoma visok”, nakon što se virus proširio na sve kontinente osim Antarktika, a još osam zemalja prijavilo prve slučajeve obolijevanja.

Broj oboljelih od koronavirusa u svijetu bliži se broju 84.000, od čega, do sada, ima nešto manje od 2.900 smrtnih slučajeva.

U Južnoj Koreji potvrđena su 594 slučaja korona virusa, što je najveći porast broja inficiranih u jednom danu.

Broj preminulih od korona virusa u Iranu porastao je danas na 43, dok je širom te zemlje inficirano ukupno 593 ljudi, saopštio je zvaničnik zdravstvene službe na državnoj televiziji.

“U protekla 24 sata još devet osoba je preminulo od virusa, pa sada taj broj iznosi 43. Od juče je potvrđeno još 205 novih slučajeva, pa je ukupan broj zaraženih dostigao 593”, saopštio je zvaničnik, preneo je Rojters.

Time je ukupan broj zaraženih u Južnoj Koreji porastao na 2.931, dok je broj preminulih ostao 17, prenosi BBC i dodaje da u toj zemlji ima najviše potvrđenih slučajeva van Kine, gdje je počela epidemija.

U kopnenom dijelu Kine, bez provincije Hubei, epicentra epidemije, juče su prijavljena samo četiri slučaja korona virusa, što je najmanji broj u jednom danu od kada je Nacionalna zdravstvena komisija u januaru počela da objavljuje dnevne izvještaje, prenosi Rojters.

U Italiji su juče preminule još četiri osobe preminule, čime se ukupan broj žrtava popeo na 21, a porastao je i broj zaraženih sa 650 na 821.

Epidemija korona virusa u toj zemlji počela je prošle nedjelje u sjevernim regionima Lombardija i Veneto.

Na japanskom ostrvu Hokaido danas je proglašeno vanredno stanje zbog brzog širenja novog koronajvirusa, a u toj zemlji preminuo je prvi stranac, britanski državljanin koji je bio na kruzeru Dajmond princes.

U Njemačkoj je prijavljeno skoro 60 slučajeva korona virusa, u Francuskoj 57, a u Španiji 32.

U Meksiku je u petak potvrđen prvi slučaj koronavirusa, što je drugi slučaj u Južnoj Americi, posle Brazila.

Kod starije žena iz Kalifornije otkriven je drugi slučaj koronavirusa nepoznatog porijekla u SAD, pošt ona nije putovala niti je bila u kontaktu sa nekim drugim oboljelim.

Još jedan takav slučaj zabilježen je u Oregonu.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register