Mobilni telefoni postaju prošlost?

Objavljeno: 28.02.2020, 06:33h

Ljeto 2020. godine može biti “početak doba pametnih naočara“

Ejmi Veb, profesorka na Njujorškom Stern univerzitetu predviđa da bi mobilni telefoni mogli uskoro da nestanu, napoinjući da se ne bi desilo prvi put a dođe do radikalne promjene kada je moderna tehnologija u pitanju.

“Sjetimo se da smo prije dvadesetak godina imali ekspanziju digitalnih kamera i pojavu prenosnih računara. Ko bi tada rekao da ćemo samo 10 godina poslije toga imati oba ta aparata u jednom – mobilnom telefonu. Danas kod mobilnih telefona više nema velikih inovacija, a i prodaja opada“, kaže Veb, prenose online mediji.

Ona predviđa da će se pojaviti novi uređaji koji će preuzeti funkciju mobilnih telefona.

“Danas raste prodaja bežičnih blutut slušalica preko kojih se lako upravlja mobilnim. Sve je više naprava kojima može da se upravlja glasovnim komandama. Mislim da uskoro više nećemo imati jedan aparat sa jednim ekranom, kao što je mobilni telefon, već seriju aparata koji se povezuju sa mobilnim“, kaže Veb.

Prema njenim procenama, moguće je da će se u narednih 10 godina tehnološki uređaji povezati sa “pametnim“ naočarima ili narukvicom i kaže da će ljeto 2020. biti “početak doba pametnih naočara“.

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply