Kako da provjerite da li vas neko špijunira na Fejsbuku

by | feb 27, 2020 | Svaštara | 0 comments

Fejsbuk može dati podatke o lokaciji uređaja na kojima se koristi vaš profil, kao i o kakvom je uređaju riječ, vrsti pretraživača i datumu i vremenu kada je poslednji put pristupljeno profilu, Kako preko kompjutera videti uređaje na koje je Fejsbuk prijavljen.

Prvo otvorite veb pretraživač koji koristite i prijavite se na svoj Fejsbuk. Zatim kliknite strelicu padajućeg gornjeg izbornika na početnoj stranici i “odaberite podešavanja“ (settings).

Na stranici podešavanja trebate kliknuti na “sigurnost i prijava“ (security and login), što bi se trebalo pojaviti kao opcija na lijevoj strani ekrana. Zatim pređite mišem do odjeljka “gdje ste prijavljeni“ (where you're logged in).

Ovaj odeljak će vam pokazati sve uređaje na kojima je vaš Fejsbuk prijavljen, uključujući i sve koji su trenutno aktivni. Takođe ćete moći vidjeti vrijeme i datum kada se prijava dogodila, koji tip uređaja se koristi i lokaciju.

Ako kliknete na tri vertikalne tačke s desne strane svake navedene sesije, moći ćete da se odjavite ili prijavite da niste vi. Takođe će vam ponuditi mogućnost “odjava sa svih sesija“ (log out off all sessions).

Kako sa mobilnog videti uređaje na koje je Fejsbuk prijavljen?

Ako želite da provjerite gdje je vaš Fejsbuk prijavljen putem aplikacije na mobilnom ili tabletu, proces je vrlo sličan. U aplikaciji ćete morati kliknuti na tri horizontalne linije u donjem desnom uglu.

Zatim idete dolje dok ne vidite “podešavanja“ (settings) i kliknite tu. Kada ste u “podešavanjima“, pomaknite se na “bezbjednost“ (security) i kliknite na bezbjednost i prijava (security and login). Tada ćete vidjeti odjeljak “gdje ste prijavljeni (Where you're logged in) i kliknite prikaži sve (see all) da biste vidjeli sve uređaje.

Kao i kod kompjuterske metode, moći ćete vidjeti vrijeme i datum kada se prijava dogodila, koji tip uređaja se koristi i lokaciju. Ako kliknete na tri vertikalne tačke s desne strane svake navedene sesije, moći ćete se odjaviti ili prijaviti da to niste vi. Takođe će vam ponuditi mogućnost “odjava sa svih sesija“ (Log out of all sessions).

0 Comments

Submit a Comment