URA: Šatori zastiđe i slika rasula zvanične politike 

Objavljeno: 26.02.2020, 20:18h

To je sramota za Vladu Crne Gore, resorno ministarstvo i sve one koji su već decenijama na pozicijama da upravljaju crnogorskim zdravstvenim sistemom.

Postavljanje šatora u krugu Infektivne klinike Kliničkog centra Crne Gore u svrhu nadomješćivanja nepostojanja uslova u sadašnjoj klinici zbog sve izglednije pojave koronavirusa u Crnoj Gori je sramota za jednu zemlju koja se nalazi na tlu Evrope, saopštili su danas iz Građanskog pokreta URA.

To je sramota za Vladu Crne Gore, resorno ministarstvo i sve one koji su već decenijama na pozicijama da upravljaju crnogorskim zdravstvenim sistemom.

„Šatori u 21. vijeku i 2020. godini koji treba da posluže kao pomoćni prostor za liječenje oboljelih od koronavirusa i to u glavnom gradu jedne evropske zemlje su zastiđe. To pokazuje kapacitete našeg zdravstvenog sistema i to pokazuje na kojem je ono stupnju. Stidi li se minstar zdravlja sada svoje nedavne izjave da naše zdravstvo stoji ‘rame uz rame sa razvijenim evropskim zemljama’“, pitaju u URA.

Oni podsjećaju da su prethodne godine reagovali na nepodnošljivo i neuslovno stanje u Infektivnoj klinici Kliničkog centra Crne Gore koja je smještena u modifikovanoj baraci u dvorištu Dvorca Petrovića na Kruševcu“.

„Tada smo pitali a i sada javno pitamo ministra i premijera šta je sa obećanjima kojima su neukusno zasipali crnogorsku javnost da će nova klinika biti uskoro izgrađena. Osjećaju li bar gram sramote zbog toga što ćemo u sve izgledniju borbu sa koronavirusom ući sa šatorima“, navode iz Građanskog pokreta URA.

Kažu i da su se sredstva za izgradnju novih bolničkih kapaciteta i novih klinika mogla do sada naći bezbroj puta u budžetu.

„Umjesto partijskih stanova, bonusa, nenaplaćenog i oproštenog poreza partijskim preduzetnicima, iz državne pomoći koja svake godine ide gubitašima kao što je „Montenegro airlines“ moglo se napraviti još nekoliko Kliničkih centara bez ikakve pomoći sa strane, a da ne pominjemo i nju. Šatori su slika rasula zvanične politike i slika koja vrijeđa svakog normalnog i pristojnog čovjeka u ovoj zemlji“, kažu na kraju reagovanja iz ove stranke.

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply