‘Beogradski sindikat’ dobio odlikovanje MPC

Objavljeno: 23.02.2020, 14:08h

Uručenje ovog priznanja MCP obavljeno je jutros nakon Liturgije u manastiru Miholjska Prevlaka

Mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije odlikovao je muzički sastav Beogradski sindikat Zlatnim likom Svetog Petra Drugog Lovćenskog Tajnovidca.

Gramatu i orden je u ime grupe primio Aleksandra Protić, jedini član koji je uspio da uđe u Crnu Goru, kazali su iz Beogradskog sindikata Tanjugu.

Uručenje ovog priznanja MCP obavljeno je jutros nakon Liturgije u manastiru Miholjska Prevlaka.

Protić je rekao Tanjugu da su orden dobili za revnost i brigu za SPC i ljubav posvjedočenu kroz pjesme „Dogodine u Prizrenu“ i „Sviće zora“, posvećene odbrani svetinja u Crnoj Gori i Kosovu i Metohiji.

Tri člana grupe Feđa Dimović, Blažo Vujović i Boško Ćirković vraćeni su juče sa graničnog prelaza ka Crnoj Gori gdje su željeli da danas učestvuju na litiji u Podgoričkom naselju Stari Aerodrom kao i molebanu u Podgorici.

Bilo je planirano da ispred Sabornog Hrama Hristovog Vaskrsenja premijerno izvedu pjesmu „Sviće zora“.

Protić kaže da im je žao i nejasno zašto su proglašeni za prijetnju po nacionalnu bezbijednost Crne Gore, ali da i ovom prilikom izražavaju podršku odbrani svetinja u Crnoj Gori.

„Naša namjera nije bila da bilo koga ugrožavamo ili uznemiravamo, već da uzmemo učešća u najčistijem i najdostojanstvenijem građanskom skupu našeg vremena“, kazao je on.

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply