Đukanović zvao Dodika?

Objavljeno: 21.02.2020, 12:05h

Đukanović je upozorio srpskog člana Predsjedništva BiH da će svim poslanicima njegove stranke i njemu lično biti zabranjen ulazak u Crnu Goru ako parlament Republike Srpske usvoji Deklaraciju o položaju Srba u Crnoj Gori

Visoki funkcioner Srpske demokratske stranke Vukota Govedarica izjavio da je crnogorski predsjednik prijetio Miloradu Dodiku.

Prema tvrdnjama Govedarice Milo Đukanović je upozorio srpskog člana Predsjedništva BiH da će svim poslanicima njegove stranke i njemu lično biti zabranjen ulazak u Crnu Goru ako parlament Republike Srpske usvoji Deklaraciju o položaju Srba u Crnoj Gori, prenosi Beta.

“Prema informacijama koje imam, Đukanović je (prije dva dana) telefonom pozvao Dodika i rekao mu da će, ukoliko Narodna skupština RS usvoji takvu deklaraciju, biti zabranjen ulazak u Crnu Goru svim poslanicima (Dodikovog) Saveza nezavisnih socijaldemokrata, da neće moći da dođu ni kao turisti i da neće imati pristup svojoj imovini koju očito imaju u toj državi”, rekao je Govedarica za bijeljinsku BNTV.

Govedarica, bivši predsjednik SDS, kazao je i da je Đukanović upozorio Dodika da je pitanje da li će i on (Dodik) moći da uđe u Crnu Goru.

“Prema mojim saznanjima, Dodik je pozvao svoje poslanike i rekao da ne mogu da glasaju za Deklaraciju koju je predložio član poslaničkog kluba SDS u Narodnoj skupštini RS Nebojša Vukanović”, naveo je Govedarica.

Skupština RS nije juče usvojila Deklaraciju o položaju Srba u Crnoj Gori jer za nju nisu glasali poslanici skupštinske većine predvođene Dodikovim SNSD-om.

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply