Hrvatski muzičari stali u odbranu Josipe Lisac

Objavljeno: 20.02.2020, 19:20h

Stil i način interpretacije Josipe Lisac je opšte poznat i ova je situacija još jedan dokaz da živimo u društvu u kojem su ozbiljno poljuljane osnovne ljudske i kulturne vrijednosti, kao i način komunikacije

Hrvatska glazbena unija i Kroacija rekords stali su u zaštitu legendarene pjevačice Josipe Lisac, koja se našla na udaru zbog izvođenja hrvatske himne na inauguraciji novog predsjednika Zorana Milanovića.

Način na koji je Josipa Lisac izvela hrvatsku himnu Lijepa naša pokrenula je burnu raspravu na društvenim mrežama, ali i bizarne krivične prijave protiv Josipe Lisac, prenio je Jutarnji list.

„Obraćamo se svim medijima i učesnicima rasprave na društvenim mrežama, koji neumorno raspravljaju o himni i izvedbi Josipe Lisac. Nažalost, ovdje se radi o potpunom nepoštovanju umjetničke slobode i kreacije pjevačice čiji stil obožavaju sve generacije i vide je kao jednu od najvećih legendi hrvatske muzičke scene“, navedeno je u saopštenju.

Kako dodaju, jasno je da se ne radi ni o kakvom vrijeđanju himne.

„Stil i način interpretacije Josipe Lisac je opšte poznat i ova je situacija još jedan dokaz da živimo u društvu u kojem su ozbiljno poljuljane osnovne ljudske i kulturne vrijednosti, kao i način komunikacije“, stoji u saopštenju.

Iz Hrvatske glazbene unije i Kroacija rekordsa naveli su da na molbu Josipe Lisac obavještavaju javnost da ona više neće komentarisati reakcije na izvedbu himne niti predloge za krivičnu prijavu niti bilo kakve slične buduće reakcije.

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply