Srbija: Akademska zajednica uručila zahtjev za ostavke rukovodstva RTS-a

Objavljeno: 12.02.2020, 13:32h

TV stanice s nacionalnom frekvencijim netačno prikazuju stanje u društvu, da se ne vidi siromaštvo, skandali i loši uslovi za rad u Srbiji

Članovi akademske zajednice su danas u Beogradu Radio-Televiziji Srbije (RTS) predali zahtjev za ostavke rukovodstva te medijske kuće.

Naučni savjetnik Instituta za fiziku Slobodan Prvanović je novinarima kazao da taj zahtjev predaju zbog toga što rukovodstvo javnog servisa nije reagovalo na prethodni zahtjev, od prije tri nedelje, za promjenu uredjivačke politike RTS. Taj zahtjev je tada potpisalo više od 140 članova akademske zajednice, prenosi Beta.

„Tražimo ostavku cjelokupnog rukovodstva RTS-a koje smatramo odgovornim… Imali su dovoljno vremena da odgovore, a nisu htjeli. Time su pokazali da svjesno krše Zakon o informisanju“, izjavio je Prvanović.

Ukoliko zahtjev za ostavke ne bude uvažen, Prvanović je za 29. februar najavio protest akademske zajednice na Trgu Nikole Pašića u Beogradu.

Govoreći o zahtjevu za promjenu uredjivačke politike, Prvanović je rekao da se po izostanku reakcija vladajuće Srpske napredne stranke vidi „indikativno kršenje Zakona o javnim medijskim servisima“.

Dekanica Filozofskog fakulteta u penziji Marija Bogdanović izjavila je da televizijske stanice s nacionalnom frekvencijim netačno prikazuju stanje u društvu, da se ne vidi siromaštvo, skandali i loši uslovi za rad u Srbiji.

„Utisak je da živimo u uredjenom društvu, a kada pogledate studije stanje je drugačije“, istakla je ona.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register